Detta vitlöksbröd med extra allt är en riktig smakupplevelse. Gott tillbehör till mycket och tanken är att brödet delas på bordet bland alla inbjudna matälskare.
30 min
9 ingredienser
Köpklart recept för totalt
227,25 kr
250 g
rumstempererat smör
200 g
Gorgonzola i bitar
0.5 dl
olivolja
3 st
rivna vitlöksklyftor
1 msk
Worcestershiresås
2 msk
rödvinsvinäger
1 kruka
hackad persilja
salt & peppar
1 st
skivat formbröd med vallmofrö Garant (630 g)
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
250 g
rumstempererat smör
200 g
Gorgonzola i bitar
0.5 dl
olivolja
3 st
rivna vitlöksklyftor
1 msk
Worcestershiresås
2 msk
rödvinsvinäger
1 kruka
hackad persilja
salt & peppar
1 st
skivat formbröd med vallmofrö Garant (630 g)
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Vispa smör och olivolja luftigt med elvisp.
3. Tillsätt vitlök, Wocestershiresås, vinäger och persilja, smaka av med salt och peppar.
4. Skär ett rutmönster i brödet och bred på så mycket smör det går i skårorna. Lägg brödet i en ugnsfast form.
5. Tryck ner gorgonzola i skårorna och grädda ca 10-15 min. Ta ut och servera mitt på bordet som ett brytbröd
Köpklart recept för totalt
227,25 kr
Köpklart recept för
227,25 kr