Meatloaf med bacon, krämig gurksallad

80 min

Portioner: 4

Ingredienser

500 g blandfärs
2 ägg
½ dl ströbröd
1 dl mjölk
1 tsk salt
1 gul lök, finhackad och mjukstekt
1 tsk paprikapulver
1 msk dijonsenap
1 pkt bacon
svartpeppar

KRÄMIG GURKSALLAD:
1 gurka
2 dl turkisk youghurt
salt och nymalen svartpeppar
1 knippe bladpersilja, finstrimlad

POTATIS MED DRAGON:
400 g potatis, skalad
2 msk olivolja
1 kruka dragon, grovhackad
salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla ingredienser utom baconet till köttfärslimpan.

2. Lägg ut baconskivorna på plastfilm, forma färsen till en limpa på baconet och vik ihop skivorna. Lägg den i ugnsfast form, ta bort plasten och baka i ugn ca 60 min.

3. Koka potatisen mjukt och stöt den grovt med olja och dragon. Smaka av med salt och peppar.

4. Skala gurkan, ta bort kärnhuset, skär i cm-stora tärningar, blanda med yoghurt och persilja. Salta och peppra

5. Skiva köttfärslimpan i ca 2 cm tjocka skivor och servera med gurksalladen och potatisen.