Medelhavsbulgur med kryddstekt kycklingfilé
En perfekt vardagsrätt med kyckling och medelhavssmaker. Kycklingen steks i panna och serveras med en bulgursallad och en sås av grillade grönsaker. Mums!
Om du har en grillpanna hemma så är det absolut läge att ta fram den här! Stek kycklingen i den istället för en extra fin yta på kycklingen.
15 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
62,44 kr
250 g
bulgur
700 g
kycklingminutfilé
0.5 tsk
paprikapulver
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
2 msk
olivolja
SALLAD
1 st
paprika
1 fp
kikärtor
280 g
grillade grönsaker pastasås
1 påse
babyspenat
1 msk
balsamvinäger
0.5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
Ingredienser
250 g
bulgur
700 g
kycklingminutfilé
0.5 tsk
paprikapulver
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
2 msk
olivolja
SALLAD
1 st
paprika
1 fp
kikärtor
280 g
grillade grönsaker pastasås
1 påse
babyspenat
1 msk
balsamvinäger
0.5 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
Gör så här
1. Ta fram en kastrull, en stekpanna och en stor salladsskål.
2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Låt den sedan svalna något.
3. Krydda kycklingen med paprikapulver, salt och svartpeppar. Hetta upp stekpannan med olivolja och stek kycklingen på medelhög värme i ca 5 min/sida. Fortsätt med nästa steg medan kycklingen steker. Sänk sedan värmen och låt kycklingen ligga kvar i pannan tills servering.
4. Skär paprika i mindre bitar och skölj kikärtor. Blanda allting i skålen med bulgur, sås på grillade grönsaker, babyspenat, balsamvinäger, salt och svartpeppar.
5. Servera salladen tillsammans med den nystekta kycklingen!
Fräscha smaker från Medelhavet möter saftig kyckling och krispig sallad. En enkel rätt som känns både fräsch och lyxig – perfekt för en snabb middag med guldkant.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
62,44 kr
Köpklart recept för
62,44 kr