Det mexikanska köket är mer än bara tacos! Det här receptet bjuder på pannbiffar på mexikanskt vis, med spiskummin, vitlök och chili i biffarna. Serveras med en himmelsk salsa på majs, tomater, chili och koriander - och givetvis friterad avokado. ¡Delicioso!
30 min
SALSA
TILL SERVERING
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Blanda ströbröd och vatten och låt svälla.
3. Blanda färsen med ströbrödet, ägg, chili, spiskummin, vitlök, salt och peppar. Blanda till en fast smet och forma till pannbiffar.
4. Stek biffarna gyllenbruna i en blandning av smör och olja. Baka klart i ugnen 8-10 min.
5. Blanda alla ingredienser till salsan, smaka av med salt och peppar.
6. Värm frityroljan till 175°. Skär avokadon i klyftor, vänd i mjöl, sedan ägg och avsluta med ströbröd. Fritera avokadon gyllenbrun i oljan, ta upp och låt rinna av. Servera med pannbiffarna och salsan.
4 portioner