Hemköp

Mexikanska pannbiffar med het majssalsa och friterad avokado

Det mexikanska köket är mer än bara tacos! Det här receptet bjuder på pannbiffar på mexikanskt vis, med spiskummin, vitlök och chili i biffarna. Serveras med en himmelsk salsa på majs, tomater, chili och koriander - och givetvis friterad avokado. ¡Delicioso!

30 min

Mexikanska pannbiffar med het majssalsa och friterad avokado

Ingredienser

  • 600 g
    blandfärs
  • 0.5 dl
    ströbröd
  • 1 dl
    vatten
  • 1 st
    ägg
  • 1 tsk
    chilipulver
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 2 st
    vitlöksklyftor, pressade
  • 0.5 tsk
    salt
  • 1 tsk
    svartpeppar
  • 1 msk
    smör och olja till stekning

SALSA

  • 1 burk
    majskorn, sköljda och torkade
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 knippe
    knippe koriander, strimlad
  • 1 st
    lime (ca. 1 msk saft från)
  • 1 st
    röd chilifrukt, strimlad
  • 2 st
    kvisttomater, urkärnade och tärnade
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar

TILL SERVERING

  • 2 st
    avokado, urgröpta
  • 6 dl
    frityrolja
  • 1 msk
    vetemjöl
  • 1 st
    ägg
  • 2 dl
    ströbröd
  • 1 nypa
    salt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 150°.

2. Blanda ströbröd och vatten och låt svälla.

3. Blanda färsen med ströbrödet, ägg, chili, spiskummin, vitlök, salt och peppar. Blanda till en fast smet och forma till pannbiffar.

4. Stek biffarna gyllenbruna i en blandning av smör och olja. Baka klart i ugnen 8-10 min.

5. Blanda alla ingredienser till salsan, smaka av med salt och peppar.

6. Värm frityroljan till 175°. Skär avokadon i klyftor, vänd i mjöl, sedan ägg och avsluta med ströbröd. Fritera avokadon gyllenbrun i oljan, ta upp och låt rinna av. Servera med pannbiffarna och salsan.

4 portioner

220,23 kr
Hemköp chat icon