Det mexikanska köket är mer än bara tacos! Det här receptet bjuder på pannbiffar på mexikanskt vis, med spiskummin, vitlök och chili i biffarna. Serveras med en himmelsk salsa på majs, tomater, chili och koriander - och givetvis friterad avokado. ¡Delicioso!
30 min
24 ingredienser
Köpklart recept för totalt
248,97 kr
600 g
blandfärs
0.5 dl
ströbröd
1 dl
vatten
1 st
ägg
1 tsk
chilipulver
1 tsk
spiskummin
2 st
vitlöksklyftor, pressade
0.5 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
1 msk
smör och olja till stekning
SALSA
1 burk
majskorn, sköljda och torkade
1 msk
olivolja
1 knippe
knippe koriander, strimlad
1 st
lime (ca. 1 msk saft från)
1 st
röd chilifrukt, strimlad
2 st
kvisttomater, urkärnade och tärnade
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TILL SERVERING
2 st
avokado, urgröpta
6 dl
frityrolja
1 msk
vetemjöl
1 st
ägg
2 dl
ströbröd
1 nypa
salt
Allergiinformation
ägg
600 g
blandfärs
0.5 dl
ströbröd
1 dl
vatten
1 st
ägg
1 tsk
chilipulver
1 tsk
spiskummin
2 st
vitlöksklyftor, pressade
0.5 tsk
salt
1 tsk
svartpeppar
1 msk
smör och olja till stekning
SALSA
1 burk
majskorn, sköljda och torkade
1 msk
olivolja
1 knippe
knippe koriander, strimlad
1 st
lime (ca. 1 msk saft från)
1 st
röd chilifrukt, strimlad
2 st
kvisttomater, urkärnade och tärnade
1 nypa
salt
1 nypa
svartpeppar
TILL SERVERING
2 st
avokado, urgröpta
6 dl
frityrolja
1 msk
vetemjöl
1 st
ägg
2 dl
ströbröd
1 nypa
salt
Allergiinformation
ägg
1. Sätt ugnen på 150°.
2. Blanda ströbröd och vatten och låt svälla.
3. Blanda färsen med ströbrödet, ägg, chili, spiskummin, vitlök, salt och peppar. Blanda till en fast smet och forma till pannbiffar.
4. Stek biffarna gyllenbruna i en blandning av smör och olja. Baka klart i ugnen 8-10 min.
5. Blanda alla ingredienser till salsan, smaka av med salt och peppar.
6. Värm frityroljan till 175°. Skär avokadon i klyftor, vänd i mjöl, sedan ägg och avsluta med ströbröd. Fritera avokadon gyllenbrun i oljan, ta upp och låt rinna av. Servera med pannbiffarna och salsan.
Köpklart recept för totalt
248,97 kr
Köpklart recept för
248,97 kr