Hemköp

Midsommarceviche på knäckebröd

Fisk och knäckebröd är verkligen en midsommarrätt. Gör en fräsch ceviche med svenska sommarsmaker!

30 min

Midsommarceviche på knäckebröd

Ingredienser

  • 400 g
    lax, torsk eller kummel
  • 1 st
    liten morot
  • 0.33 st
    gurka
  • 0.5 knippe
    rädisor
  • 1 dl
    finhackad dill
  • 1 dl
    finhackad gräslök
  • 0.5 dl
    citronsaft
  • 0.5 dl
    ättika, 12%
  • 0.5 dl
    olivolja
  • 1 tsk
    socker
  • 1 tsk
    salt
  • 1 paket
    knäckebröd

Gör så här

1. Fisken: Putsa fisken och skär den i tunna skivor tvärs över fibrerna. Dela gurkan på längden och gröp ur kärnhuset med en sked och skiva sedan gurkan tunt. Lägg fisken på ett fat tillsammans med gurkan, finhackad morot och tunt skivad rädisa.

2. Rör samman ättika, citron, olja samt salt och socker. Ringla detta över fiskfatet och låt stå i ca 20 minuter i rumstemperatur. Ju längre den står, desto mer tillagad blir fisken.

3. Blanda ner hackad dill och gräslök och smaka av med salt och peppar.

4. Fördela cevichen på knäckebröd och servera genast.

4 portioner

Hemköp chat icon