Gör egna maränger eller köp med dig hem. Koka egen chokladsås eller ta en på tub. Hur du än bär dig åt kommer den här juliga svissen bli en alldeles otrolig succé!
20 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
205,07 kr
Maränger
3 st
äggvita
2 dl
socker
0.5 tsk
citron
Lingon
2.5 dl
lingon (tinade)
1 dl
socker
1 tsk
vaniljpulver
Chokladsås
1 dl
grädde
1 dl
socker
0.5 dl
kakao
0.5 dl
sirap
50 g
smör
Till servering:
10 st
pepparkaka
2 dl
vispgrädde
5 dl
glass, gärna saffransglass
3 st
clementiner i tunna skivor
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
Maränger
3 st
äggvita
2 dl
socker
0.5 tsk
citron
Lingon
2.5 dl
lingon (tinade)
1 dl
socker
1 tsk
vaniljpulver
Chokladsås
1 dl
grädde
1 dl
socker
0.5 dl
kakao
0.5 dl
sirap
50 g
smör
Till servering:
10 st
pepparkaka
2 dl
vispgrädde
5 dl
glass, gärna saffransglass
3 st
clementiner i tunna skivor
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein, laktos och ägg
1. Sätt ugnen på 125 °C.
2. Börja med att göra marängerna: Häll äggvitorna i en ren bunke och vispa så de blir vita och fluffiga, tillsätt sen socker lite i taget. Vispa tills du har en fluffig, fast och blank smet. Avsluta med citronjuicen och vispa 1 min till. Klicka eller spritsa ut på ett bakplåtspapper och baka 45-60 min.
3. Lägg alla ingredienser till chokladsåsen i en kastrull och låt sjuda i ca 7 min under omrörning. Låt svalna innan servering.
4. Blanda lingon, socker och vaniljpulver i en skål. Ställ åt sidan till servering.
5. Vispa grädde löst och skala och skiva clementinen i tunna skivor.
6. Varva alla ingredienser på ett fat till en krans.
7. Ringla sist över chokladsåsen och servera direkt.
Tips! Det går lika fint med köpemaränger och chokladsås på tub!
Köpklart recept för totalt
205,07 kr
Köpklart recept för
205,07 kr