Här får lyxigt hummersällskap av vinterns råvaror i säsong, som rödkål och äpple. Vill du ha mer sting? Addera några droppar extra tabasco!
25 min
1. Halvera hummer och ta ur köttet. Spara köttet från klorna till garnering, skär övrigt kött i små bitar, ca 2 x 2 cm.
2. Finstrimla rödkålen, gärna med hjälp av en mandolin, eller med en vass kniv. Skala äpplet och hacka det i fina tärningar. Hacka koriandern, spara lite till garnering. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft.
3. Blanda hummer, kål, äpple, koriander, majonnäs och skal och saft av lime. Krydda med tabasco, salt och nymalen svartpeppar.
4. Grilla bröden hastigt på båda sidor i en varm stekpanna. Fördela röran på bröden och garnera med hummerklo och koriander.
4 portioner