Hemköp

Minihummertacos med krämig äppel- och rödkålsslaw

Här får lyxigt hummersällskap av vinterns råvaror i säsong, som rödkål och äpple. Vill du ha mer sting? Addera några droppar extra tabasco!

25 min

Minihummertacos med krämig äppel- och rödkålsslaw

Ingredienser

  • 1 st
    hummer
  • 200 g
    rödkål
  • 0.5 st
    äpple
  • 2 kruka
    koriander
  • 1 st
    lime
  • 2 dl
    majonnäs
  • 2 droppar
    tabasco
  • 1 nypa
    salt
  • 1 nypa
    svartpeppar
  • 8 st
    små tortillabröd

Gör så här

1. Halvera hummer och ta ur köttet. Spara köttet från klorna till garnering, skär övrigt kött i små bitar, ca 2 x 2 cm.

2. Finstrimla rödkålen, gärna med hjälp av en mandolin, eller med en vass kniv. Skala äpplet och hacka det i fina tärningar. Hacka koriandern, spara lite till garnering. Skölj limen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 2 msk saft.

3. Blanda hummer, kål, äpple, koriander, majonnäs och skal och saft av lime. Krydda med tabasco, salt och nymalen svartpeppar.

4. Grilla bröden hastigt på båda sidor i en varm stekpanna. Fördela röran på bröden och garnera med hummerklo och koriander.

4 portioner