Fantastiskt goda glasspinnar, gjorda på kokosmjölk, yoghurt och ansade jordgubbar! Välj den granolan du själv tycker om för extra crunch.
25 min
8 ingredienser
Köpklart recept för totalt
138,90 kr
500 g
jordgubbar, färska eller frysta
4 msk
honung
0.5 st
lime, skal och saft
4 dl
flytande kokosmjölk på tetra
3 dl
turkisk eller grekisk yoghurt
0.5 dl
honung
2 krm
vaniljpulver
2 dl
valfri granola
500 g
jordgubbar, färska eller frysta
4 msk
honung
0.5 st
lime, skal och saft
4 dl
flytande kokosmjölk på tetra
3 dl
turkisk eller grekisk yoghurt
0.5 dl
honung
2 krm
vaniljpulver
2 dl
valfri granola
1. Skölj och ansa jordgubbarna, dela dem i mindre bitar.
2. Lägg i en kastrull tillsammans med honung, vaniljpulver och skal och saft från lime. Koka upp och sjud tills bären mjuknat. Mixa och låt svalna.
3. Vispa samman yoghurt och kokosmjölk, smaka av med honung och vaniljpulver.
4. Varva jordgubbsmoset med yoghurtblandningen och granolan i en bakplåtspappersklädd form, ca 20 x 30 cm. Ställ in i frysen ett par timmar, ta ut och stick ner glasspinnar med jämna mellanrum.
5. Ställ in i frysen ytterligare minst 5 timmar. Ta ut formen och lyft ur glassen. Skär den i rutor efter glasspinnarna.
6. Servera direkt eller frys i en burk
Köpklart recept för totalt
138,90 kr
Köpklart recept för
138,90 kr