Mjuk pepparkaka med torkade tranbär, fikon och pekannötter

Systrarna Eisenman bjuder på sitt godaste recept på mjuk pepparkaka. Den här kakan har rikligt med smak av ingefära och nejlika, som låter frukten komma fram ordentligt. Underbart och perfekt för såväl advent som till julbordet!
 

50 min

Mjuk pepparkaka med torkade tranbär, fikon och pekannötter

Ingredienser

  • 2 st
    ägg
  • 2 dl
    farinsocker
  • 100 g
    smält smör, avsvalnat
  • 1.5 dl
    gräddfil
  • 3 dl
    vetemjöl
  • 1 tsk
    bikarbonat
  • 1 tsk
    malen kanel
  • 1 tsk
    malen ingefära
  • 1 tsk
    malen kardemumma
  • 0.5 tsk
    malen kryddnejlika
  • 1 dl
    hackade torkade fikon
  • 1 dl
    torkade tranbär
  • 1 dl
    hackade pekannötter

Gör så här

1. Värm ugnen till 160 grader. Smörj och bröa en avlång bakform.

2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det smälta smöret och gräddfilen.

3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

4. Häll i bakformen och grädda i ugnen i ca 35 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna.

10 portioner