Systrarna Eisenman bjuder på sitt godaste recept på mjuk pepparkaka. Den här kakan har rikligt med smak av ingefära och nejlika, som låter frukten komma fram ordentligt. Underbart och perfekt för såväl advent som till julbordet!
50 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
192,70 kr
2 st
ägg
2 dl
farinsocker
100 g
smält smör, avsvalnat
1.5 dl
gräddfil
3 dl
vetemjöl
1 tsk
bikarbonat
1 tsk
malen kanel
1 tsk
malen ingefära
1 tsk
malen kardemumma
0.5 tsk
malen kryddnejlika
1 dl
hackade torkade fikon
1 dl
torkade tranbär
1 dl
hackade pekannötter
2 st
ägg
2 dl
farinsocker
100 g
smält smör, avsvalnat
1.5 dl
gräddfil
3 dl
vetemjöl
1 tsk
bikarbonat
1 tsk
malen kanel
1 tsk
malen ingefära
1 tsk
malen kardemumma
0.5 tsk
malen kryddnejlika
1 dl
hackade torkade fikon
1 dl
torkade tranbär
1 dl
hackade pekannötter
1. Värm ugnen till 160 grader. Smörj och bröa en avlång bakform.
2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det smälta smöret och gräddfilen.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
4. Häll i bakformen och grädda i ugnen i ca 35 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna.
Köpklart recept för totalt
192,70 kr
Köpklart recept för
192,70 kr