Mjuk pepparkaka med torkade tranbär, fikon och pekannötter

Systrarna Eisenman bjuder på sitt godaste recept på mjuk pepparkaka. Den här kakan har rikligt med smak av ingefära och nejlika, som låter frukten komma fram ordentligt. Underbart och perfekt för såväl advent som till julbordet!
 

50 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

192,70 kr

Mjuk pepparkaka med torkade tranbär, fikon och pekannötter
  • 2 st

    ägg

  • 2 dl

    farinsocker

  • 100 g

    smält smör, avsvalnat

  • 1.5 dl

    gräddfil

  • 3 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    bikarbonat

  • 1 tsk

    malen kanel

  • 1 tsk

    malen ingefära

  • 1 tsk

    malen kardemumma

  • 0.5 tsk

    malen kryddnejlika

  • 1 dl

    hackade torkade fikon

  • 1 dl

    torkade tranbär

  • 1 dl

    hackade pekannötter

Ingredienser

  • 2 st

    ägg

  • 2 dl

    farinsocker

  • 100 g

    smält smör, avsvalnat

  • 1.5 dl

    gräddfil

  • 3 dl

    vetemjöl

  • 1 tsk

    bikarbonat

  • 1 tsk

    malen kanel

  • 1 tsk

    malen ingefära

  • 1 tsk

    malen kardemumma

  • 0.5 tsk

    malen kryddnejlika

  • 1 dl

    hackade torkade fikon

  • 1 dl

    torkade tranbär

  • 1 dl

    hackade pekannötter

Gör så här

1. Värm ugnen till 160 grader. Smörj och bröa en avlång bakform.

2. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt det smälta smöret och gräddfilen.

3. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

4. Häll i bakformen och grädda i ugnen i ca 35 minuter eller tills en provsticka är torr. Låt svalna.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

192,70 kr

Köpklart recept för

192,70 kr