Ett snötäcke av sötsyrlig frosting, dekorerat med röda lingon, täcker mästerkocken Catarina Königs mjuka pepparkaka. Lika gott som vackert.
35 min
FROSTING
1. Sätt ugnen på 175°C och klä en långpanna (ca 30x40 cm) med bakplåtspapper.
2. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa i ett ägg i taget och tillsätt sedan filmjölken.
3. Blanda de torra ingredienserna väl i en skål: vetemjöl, kanel, ingefära, malen nejlika, kardemumma, stött kardemumma och bikarbonat.
4. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet och rör till en jämn och fin smet. Ta stora tag istället för att röra smått och mycket.
5. Häll upp smeten i formen och låt grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min.
6. Ta ut och låt svalna helt.
7. Vispa ihop ingredienserna till frostingen, smaka av. Ha i lite mer florsocker om det behövs.
8. Bre eller spritsa ut frostingen och dekorera med lite lingon och kanel strött på toppen.
15 portioner