Hemköp

Mjuk pepparkaka med krämig frosting

Ett snötäcke av sötsyrlig frosting, dekorerat med röda lingon, täcker mästerkocken Catarina Königs mjuka pepparkaka. Lika gott som vackert.

35 min

Mjuk pepparkaka med krämig frosting

Ingredienser

  • 200 g
    smör, rumstempererat
  • 3 dl
    strösocker
  • 1 dl
    råsocker el muscovado
  • 3 st
    ägg
  • 3 dl
    filmjölk
  • 4 dl
    vetemjöl special
  • 2 tsk
    malen ingefära
  • 1 msk
    malen kanel
  • 2 tsk
    malen nejlika
  • 0.5 tsk
    malen kardemumma
  • 1 tsk
    stött kardemumma
  • 1 msk
    bikarbonat
  • 1 msk
    lingon till dekoration
  • 1 tsk
    kanel till dekoration

FROSTING

  • 300 g
    philadelphiaost
  • 100 g
    smör, rumstempererat
  • 3.5 dl
    florsocker
  • 2 tsk
    vaniljsocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°C och klä en långpanna (ca 30x40 cm) med bakplåtspapper.

2. Vispa smör och socker poröst med elvisp. Vispa i ett ägg i taget och tillsätt sedan filmjölken.

3. Blanda de torra ingredienserna väl i en skål: vetemjöl, kanel, ingefära, malen nejlika, kardemumma, stött kardemumma och bikarbonat.

4. Vänd ner mjölblandningen i äggvispet och rör till en jämn och fin smet. Ta stora tag istället för att röra smått och mycket.

5. Häll upp smeten i formen och låt grädda mitt i ugnen i ca 25-30 min.

6. Ta ut och låt svalna helt.

7. Vispa ihop ingredienserna till frostingen, smaka av. Ha i lite mer florsocker om det behövs.

8. Bre eller spritsa ut frostingen och dekorera med lite lingon och kanel strött på toppen.

15 portioner

Hemköp chat icon