Hemköp

Mjukt tunnbröd med chiafrön

12 STYCKEN 20 MIN + 40 MIN JÄSNING

60 min

Mjukt tunnbröd med chiafrön

Portioner: 12

Ingredienser

25 g jäst
40 g smör
3½ dl vatten, fingervarmt
1½ msk strösocker
½ tsk salt
1½ dl grahamsmjöl
½ tsk hjorthornssalt
6 dl vetemjöl
2 msk chiafrön

Gör så här

1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret. Häll vatten, smör, socker och salt över jästen. Blanda alla torra ingredienser och arbeta in lite i taget till en smidig deg. Låt jäsa under en bakduk i 40 minuter.

2. Dela degen i 12 bitar och forma till runda bullar. Kavla ut tunt och nagga med en gaffel. Värm en stekpanna och grädda bröden på båda sidorna på medelvärme. Låt svalna på ett galler och täck med en bakduk.

Hemköp chat icon