Hemköp

Fläskfärsbiffar med rostad potatis och coleslaw

45 min

Fläskfärsbiffar med rostad potatis och coleslaw

Portioner: 4

Ingredienser

1 kg färskpotatis
1 ½ msk olivolja
4 vitlöksklyftor
3 dl gräddfil
1 msk dijonsenap
½ msk flytande honung
200 g morötter (2-3 st)
1 äpple
1 bit vitkål (400 g)
½ dl syrad grädde
½ dl ströbröd
50 g gul lök (½-1 st)
2 tsk paprikapulver
1 tsk spiskummin
ca 500 g fläskfärs
2 msk smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Potatis (ugnsplåt med bakplåtspapper): Skölj och halvera 1 kg färskpotatis. Lägg på plåten och blanda med 1 ½ msk olivolja, 1 tsk salt och 4 pressade vitlöksklyftor. Rosta i mitten av ugnen ca 25 min.

3. Coleslaw (bunke): Blanda 3 dl gräddfil, 1 msk dijonsenap, ½ msk flytande honung, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i bunken. Skala och grovriv 200 g morötter (2-3 st). Fintärna 1 äpple. Strimla 1 bit vitkål (400 g). Blanda allt i bunken med dressingen.

4. Biffsmet (bunke + stekpanna): Blanda ½ dl syrad grädde och ½ dl ströbröd i bunken. Låt svälla 2 min. Finhacka 50 g gul lök (½-1 st). Tillsätt löken, 2 tsk paprikapulver, 1 tsk spiskummin, ½ tsk salt, 1 tsk svartpeppar och ca 500 g fläskfärs i bunken. Arbeta smeten väl, ca 2-3 min. Forma till 4 biffar.

5. Smält 2 msk smör i pannan. Stek biffarna på medelhög värme ca 5 min/sida.

6. Servera biffarna med den ugnsrostade potatisen och coleslawn.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Biffarna går bra att frysa in om det blir mat över. Hela rätten håller 2-3 dagar i kylen efter tillagning.

Förbered: Coleslawn (punkt 3) samt smeten till biffarna (punkt 4) går bra att förbereda. Förvara i övertäckta bunkar i kylen.

Hemköp chat icon