30 min
Portioner: 4
4 port valfritt ris/gryn
½ röd chili
100 g gul lök (1-2 st)
250 g tomater (2-3 st)
250 g broccoli
1 msk smör
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
ca 500 g fläskfärs
1 msk oregano
½ msk buljongpulver
½ tsk spiskummin
1 fp babyspenat (70 g)
1 fp majs (300 g)
1 ½ dl vispgrädde
1. Koka valfritt ris/gryn till 4 personer.
2. Färspanna (traktörpanna): Kärna ur och finhacka ½ röd chili. Finhacka 100 g gul lök (1-2 st). Skär 250 g tomater (2-3 st) i 2 cm stora bitar. Skär 250 g broccoli i bitar och buketter.
3. Smält 1 msk smör i pannan och fräs löken, chilin, 2 pressade vitlöksklyftor och 1 msk tomatpuré i 2-3 min på medelhög värme. Tillsätt ca 500 g fläskfärs, broccolin, 1 msk oregano, ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning), 1 tsk salt, ½ tsk spiskummin och 2 krm svartpeppar i pannan och fräs ytterligare 5-6 min.
4. Skölj 1 fp babyspenat (70 g) och låt 1 fp majs (300 g) rinna av. Blanda ner 1 ½ dl vispgrädde, tomaterna och majsen i pannan. Låt puttra på svag värme ca 5 min. Vänd ner babyspenaten i pannan och låt allt bli varmt, ca 1 min.
5. Servera texmexpannan med riset.
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Den här rätten går bra att frysa in om det blir mat över. I kylen håller den 2-3 dagar efter tillagning. Passar perfekt som matlåda.
Förbered: Skär broccolin (punkt 2) i förväg. Förvara i kylen.
Tips! Vill ni ha ännu mer texmex-smak på pannan, tillsätt ytterligare ½ tsk spiskummin. Vill ni ha mer hetta, hacka ner hela chilin och ta även med kärnorna.