35 min
Portioner: 4
1 kg färskpotatis
ca 600 g torskfilé
1 krm vitpeppar
½ purjolök
1 fp rädisor (125 g)
ca 4 tsk smör
2 dl smetana
1 lime
250 g morötter (2-3 st)
½ gurka
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Potatis (kastrull): Koka 1 kg färskpotatis.
3. Fiskpaket (4 folieark + ugnsplåt): Skär ca 600 g torskfilé i 4 portionsbitar och krydda med 1 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Lägg en fiskbit på varje folieark.
4. Finstrimla ½ purjolök (gröna delen) och skär 1 fp rädisor (125 g) i mindre bitar. Fördela purjon och rädisorna jämt över fisken. Toppa varje fiskpaket med en klick smör (ca 1 tsk/paket). Nyp ihop paketen och lägg på plåten. Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
5. Smetanasås (skål): Blanda 2 dl smetana med saften från 1 lime och 1 krm salt i skålen.
6. Grönsaker (skål): Skala och skär 250 g morötter (2-3 st) i 1 cm breda stavar. Skär ½ gurka i 1 cm breda stavar. Lägg stavarna i skålen.
7. Servera fiskpaketen med färskpotatisen, grönsaksstavarna och smetanasåsen.
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Om det blir mat över håller denna rätt 2-3 dagar i kylen efter tillagning.
Förbered: Smetanasåsen (punkt 5) går bra att göra i förväg. Förvara i övertäckt skål i kylen.
Tips! Använd gärna en separat skärbräda till fisken för att förenkla när övriga råvaror ska skäras efteråt.