40 min
Portioner: 4
1 kg färskpotatis
4 msk olivolja
300 g bratwurst
1 grön paprika
8 grillspett
250 g tomater (2-3 st)
½ gurka
50 g rödlök (ca 1 st)
½ msk vitvinsvinäger
1 fp svarta oliver (240 g)
3 dl gräddfil
1 tsk honung
1 vitlöksklyfta
1 fp halloumi (200 g)
1. Potatis (djup ugnsplåt med bakplåtspapper): Sätt ugnen på 225°. Skölj och skär 1 kg färskpotatis i 2 cm breda klyftor. Blanda med 2 msk olivolja, ¾ tsk salt och 1 krm svartpeppar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 10 min.
2. Korv- & paprikaspett (grillgaller): Skär 300 g bratwurst i 2 cm breda stubbar. Skär 1 grön paprika i 2 cm stora bitar. Ta fram 8 grillspett. Varva korven och paprikan på spetten. Lägg spetten på grillgallret och sätt in gallret ovanför potatisen. Stek potatisen och spetten i ugnen i ca 20 min.
3. Sallad (2 skålar): Tärna 250 g tomater (2–3 st) och ½ gurka. Skär 50 g rödlök (ca 1 st) i tunna halvmånar. Blanda grönsakerna med 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i den ena skålen. Häll av 1 fp svarta oliver (240 g) och lägg i den andra skålen.
4. Sås (skål): Blanda 3 dl gräddfil, 1 tsk honung, 1 pressad vitlöksklyfta, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
5. Halloumi (stekpanna): Skär 1 fp halloumi (200 g) i 1 cm breda skivor. Hetta upp 1 msk olivolja i pannan och stek halloumin på medelhög värme i 2-3 min/sida.
6. Servera grillspetten och potatisen med halloumin, salladen, oliverna och såsen.
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Den här rätten håller 2-3 dagar i kylen efter tillagning, om det skulle bli mat över.
Förbered: Spetten (punkt 2) går bra att göra i förväg. Även såsen (punkt 4) går bra att förbereda. Förvara i övertäckta bunkar i kylen.
Tips! Är det grillväder ute så går det naturligtvis bra att grilla både korven, paprikan och halloumin på grillen utomhus!