Hemköp

Mexikanska kycklingenchiladas med rödkålssallad

45 min

Mexikanska kycklingenchiladas med rödkålssallad

Portioner: 4

Ingredienser

½ purjolök
200 g palsternacka
1 röd chili
200 g tomater (2-3 st)
3 ½ msk olivolja
2 msk tomatpuré
ca 500 g kycklingfärs
1 ½ msk spiskummin
1 msk paprikapulver
1 tsk chilipulver
1 fp tortillabröd (8 st)
1 fp riven ost (150 g)
1 bit rödkål (400 g)
½ gurka
100 g morötter (1-2 st)
1 msk vitvinsvinäger

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Färsfyllning (stekpanna): Strimla ½ purjolök. Skala och grovriv 200 g palsternacka. Hacka 1 röd chili. Tärna 200 g tomater (2-3 st). Hetta upp 2 msk olivolja i pannan och bryn grönsakerna, chilin och 2 msk tomatpuré på medelhög värme ca 3 min.

3. Tillsätt ca 500 g kycklingfärs, 1 ½ msk spiskummin, 1 msk paprikapulver, 1 tsk chilipulver, 1 ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i pannan. Bryn ytterligare ca 5 min. Tillsätt 1 ½ dl vatten och låt puttra 4-5 min, tills vattnet kokat in.

4. Enchiladas (ugnsform 20 x 30 cm): Lägg ut 1 fp tortillabröd (8 st) på en skärbräda. Fördela färsfyllningen i bröden och rulla ihop. Lägg bröden med skarven ned i formen och strö över 1 fp riven ost (150 g). Gratinera mitt i ugnen ca 10-12 min, tills osten fått färg.

5. Sallad (skål): Finstrimla 1 bit rödkål (400 g). Skär ½ gurka i halvmånar. Skala och grovriv 100 g morötter (1-2 st). Blanda grönsakerna med 1 ½ msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.

6. Servera kycklingenchiladan med salladen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Kycklingenchiladan går utmärkt att frysa in om det blir mat över. Rödkålssalladen håller 3-4 dagar i kylen.

Förbered: Färsfyllningen (punkt 2) går bra att göra dagen innan och förvara i en övertäckt bunke i kylen. När det är dags för middag är det bara att fylla tortillabröden och gratinera i ugnen.

Tips! Om ni har några trötta grönsaker såsom paprika, zucchini eller aubergine som behöver användas kan ni tillsätta dem i färsfyllningen.

Hemköp chat icon