Just nu har vi driftstörning för e-handelskunder som handlar med upphämtning från vissa butiker i Mälardalen, Västra Götaland och Dalarna. Läs mer här

Hemköp

Chicken nuggets med chilidipp och limedressad sallad

35 min
Chicken nuggets med chilidipp och limedressad sallad
Portioner: 4

Ingredienser

ca 600 g kycklingfilé
2 msk olivolja
1 msk kinesisk soja
½ msk + 1 tsk honung
1 ½ tsk sambal oelek
4 port valfritt ris
1 gul paprika
½ gurka
1 fp körsbärstomater (250 g)
50 g rödlök (½-1 st)
½ fp mangold (35 g)
1 lime
2 dl turkisk yoghurt
1 dl ströbröd
½ dl vetemjöl
2 msk smör

Gör så här

1. Kyckling + marinad (bunke): Skär ca 600 g kycklingfilé i 3-4 cm stora bitar. Lägg i bunken och blanda ner 1 msk olivolja, 1 msk kinesisk soja, ½ msk honung, ½ tsk sambal oelek och ½ tsk salt.

2. Koka valfritt ris till 4 personer.

3. Sallad (skål): Tärna 1 gul paprika och ½ gurka. Kvarta 1 fp körsbärstomater (250 g) och hacka 50 g rödlök (½-1 st). Blanda alla grönsaker med ½ fp mangold (35 g), 1 msk olivolja, saften från 1 lime och 1 krm salt i skålen.

4. Chilidipp (skål): Blanda 2 dl turkisk yoghurt med 1 tsk sambal oelek, 1 tsk honung och 1 krm salt i skålen.

5. Chicken nuggets (stekpanna + 1 tallrik): Blanda 1 dl ströbröd och ½ dl vetemjöl på tallriken. Smält 2 msk smör i pannan, vänd kycklingbitarna i ströbrödsblandningen och stek dem 3-4 min/sida, tills de fått fin yta.

6. Servera chicken nuggets med riset, salladen och dippen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Denna rätt håller 2-3 dagar i kylen efter tillagning. Kycklingen och riset går bra att frysa.

Förbered: Kycklingen (punkt 1) går att marinera i förväg och förvara i övertäckt bunke i kylen. Chilidippen (punkt 4) går också bra att göra i förväg och förvara i en övertäckt skål i kylen.

Tips! Blanda marinaden i en plastpåse och lägg ner kycklingbitarna. Slut påsen och vänd runt så att marinaden täcker kycklingen. Ett smidigt sätt och du minskar på disken.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon