Hemköp

Chicken nuggets med chilidipp och limedressad sallad

35 min

Chicken nuggets med chilidipp och limedressad sallad

Portioner: 4

Ingredienser

ca 600 g kycklingfilé
2 msk olivolja
1 msk kinesisk soja
½ msk + 1 tsk honung
1 ½ tsk sambal oelek
4 port valfritt ris
1 gul paprika
½ gurka
1 fp körsbärstomater (250 g)
50 g rödlök (½-1 st)
½ fp mangold (35 g)
1 lime
2 dl turkisk yoghurt
1 dl ströbröd
½ dl vetemjöl
2 msk smör

Gör så här

1. Kyckling + marinad (bunke): Skär ca 600 g kycklingfilé i 3-4 cm stora bitar. Lägg i bunken och blanda ner 1 msk olivolja, 1 msk kinesisk soja, ½ msk honung, ½ tsk sambal oelek och ½ tsk salt.

2. Koka valfritt ris till 4 personer.

3. Sallad (skål): Tärna 1 gul paprika och ½ gurka. Kvarta 1 fp körsbärstomater (250 g) och hacka 50 g rödlök (½-1 st). Blanda alla grönsaker med ½ fp mangold (35 g), 1 msk olivolja, saften från 1 lime och 1 krm salt i skålen.

4. Chilidipp (skål): Blanda 2 dl turkisk yoghurt med 1 tsk sambal oelek, 1 tsk honung och 1 krm salt i skålen.

5. Chicken nuggets (stekpanna + 1 tallrik): Blanda 1 dl ströbröd och ½ dl vetemjöl på tallriken. Smält 2 msk smör i pannan, vänd kycklingbitarna i ströbrödsblandningen och stek dem 3-4 min/sida, tills de fått fin yta.

6. Servera chicken nuggets med riset, salladen och dippen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Denna rätt håller 2-3 dagar i kylen efter tillagning. Kycklingen och riset går bra att frysa.

Förbered: Kycklingen (punkt 1) går att marinera i förväg och förvara i övertäckt bunke i kylen. Chilidippen (punkt 4) går också bra att göra i förväg och förvara i en övertäckt skål i kylen.

Tips! Blanda marinaden i en plastpåse och lägg ner kycklingbitarna. Slut påsen och vänd runt så att marinaden täcker kycklingen. Ett smidigt sätt och du minskar på disken.

Hemköp chat icon