35 min
Portioner: 4
200 g morötter (2-3 st)
1 zucchini
2 nektariner
½ dl + 2 msk olivolja
½ citron
2 tsk spiskummin
1 röd chili
3 vitlöksklyftor
ca 500 g nötfärs
2 tsk paprikapulver
ca 350 g tagliatellepasta
1 fp svarta oliver (240 g)
½ fp mangold (35 g)
1. Pasta (kastrull): Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.
2. Grönsaker: Skala 200 g morötter (2-3 st). Grovriv morötterna och 1 zucchini. Kärna ur och tärna 2 nektariner.
3. Pastadressing (skål): Blanda ½ dl olivolja med saften från ½ citron, 1 tsk spiskummin och ½ tsk salt i skålen.
4. Färs (traktörpanna): Hacka 1 röd chili. Hetta upp 2 msk olivolja i pannan och bryn 3 pressade vitlöksklyftor, morötterna, zucchinin och chilin på medelhög värme ca 3 min. Tillsätt ca 500 g nötfärs och bryn ytterligare 7 min. Krydda med 2 tsk paprikapulver, 1 tsk spiskummin, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar i pannan.
5. Koka tagliatellepasta till 4 personer (ca 350 g).
6. Vänd ner nektarinen i köttfärsen och låt allt bli varmt ca 2 min. Häll av vätskan från 1 fp svarta oliver (240 g) och vänd ner i pannan. Blanda färsröran och pastadressingen med den nykokta pastan. Toppa med ½ fp mangold (35 g).
7. Smaklig måltid!
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Den här rätten går bra att frysa om det blir mat över. I kylen håller maten 2-3 dagar efter tillagning.
Förbered: Pastadressingen (punkt 3) går bra att blanda i förväg. Förvara övertäckt i kylen. Morötterna och zucchinin (punkt 2) går bra att riva i förväg. Förvara i övertäckt bunke i kylen tills det är dags för matlagning.