God och lättlagad kycklinggryta med mango och paprika. Ingefära och chili ger god smak och lite sting. Servera med valfritt ris och du har den perfekta middagen!
30 min
17 ingredienser
Köpklart recept för totalt
267,99 kr
4 port
ris
600 g
kycklinglårfilé
0.5 st
zucchini
50 g
lök (1/2-1 st)
1 msk
smör
1 st
vitlöksklyfta
2 msk
tomatpuré
1 tsk
chilipulver
0.5 tsk
ingefära
2 dl
crème fraiche
1 st
mango
0.5 påse
machésallad (35g)
1 st
röd paprika
0.5 st
gurka
0.5 msk
olivolja
1 tsk
vitvinsvinäger
1 st
lime
4 port
ris
600 g
kycklinglårfilé
0.5 st
zucchini
50 g
lök (1/2-1 st)
1 msk
smör
1 st
vitlöksklyfta
2 msk
tomatpuré
1 tsk
chilipulver
0.5 tsk
ingefära
2 dl
crème fraiche
1 st
mango
0.5 påse
machésallad (35g)
1 st
röd paprika
0.5 st
gurka
0.5 msk
olivolja
1 tsk
vitvinsvinäger
1 st
lime
1. Koka valfritt ris till 4 personer.
2. Skär kycklinglårfiléerna i cm tjocka strimlor, krydda med salt och svartpeppar. Skär zucchini i cm stora bitar och finhacka löken.
3. Smält smör i en panna och fräs den pressade vitlöksklyftan, tomatpuré, chilipulver och ingefäran på medelhög värme 1-2 min. Lägg ner kycklingen i pannan och låt fräsa ytterligare 4-5 min. Tillsätt zucchinin och löken och fräs ytterligare 5 min.
4. Tillsätt crème fraiche och vatten i pannan. Låt puttra under lock i 5 min. Skala och skär mangon i cm stora bitar och tillsätt i grytan. Sjud i ytterligare 2 min.
5. Skölj machésalladen och lägg i en skål. Skär paprikan och gurkan i tärningar och blanda med salladen i skålen. Ringla över olivolja och vitvinsvinäger.
6. Skär lime i klyftor. Servera kycklingpannan med riset, paprikasalladen och limeklyftorna.
Tips! Skär inte bort fettet på kycklinglårfilén. Det sitter mycket smak i det och fettet smälter bort under stekningen.
Köpklart recept för totalt
267,99 kr
Köpklart recept för
267,99 kr