Hemköp

Kyckling- och mangopanna med paprikasallad

God och lättlagad kycklinggryta med mango och paprika. Ingefära och chili ger god smak och lite sting. Servera med valfritt ris och du har den perfekta middagen!

30 min

Kyckling- och mangopanna med paprikasallad

Ingredienser

  • 4 port
    ris
  • 600 g
    kycklinglårfilé
  • 0.5 st
    zucchini
  • 50 g
    lök (1/2-1 st)
  • 1 msk
    smör
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 1 tsk
    chilipulver
  • 0.5 tsk
    ingefära
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 1 st
    mango
  • 0.5 påse
    machésallad (35g)
  • 1 st
    röd paprika
  • 0.5 st
    gurka
  • 0.5 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    vitvinsvinäger
  • 1 st
    lime

Gör så här

1. Koka valfritt ris till 4 personer.

2. Skär kycklinglårfiléerna i cm tjocka strimlor, krydda med salt och svartpeppar. Skär zucchini i cm stora bitar och finhacka löken.

3. Smält smör i en panna och fräs den pressade vitlöksklyftan, tomatpuré, chilipulver och ingefäran på medelhög värme 1-2 min. Lägg ner kycklingen i pannan och låt fräsa ytterligare 4-5 min. Tillsätt zucchinin och löken och fräs ytterligare 5 min.

4. Tillsätt crème fraiche och vatten i pannan. Låt puttra under lock i 5 min. Skala och skär mangon i cm stora bitar och tillsätt i grytan. Sjud i ytterligare 2 min.

5. Skölj machésalladen och lägg i en skål. Skär paprikan och gurkan i tärningar och blanda med salladen i skålen. Ringla över olivolja och vitvinsvinäger.

6. Skär lime i klyftor. Servera kycklingpannan med riset, paprikasalladen och limeklyftorna.

Tips! Skär inte bort fettet på kycklinglårfilén. Det sitter mycket smak i det och fettet smälter bort under stekningen.

4 portioner

250,11 kr
Hemköp chat icon