Hemköp

Panerad spätta med senapssås och skördesallad

35 min

Panerad spätta med senapssås och skördesallad

Portioner: 4

Ingredienser

900 g potatis
150 g morötter (1-2 st)
200 g majrova
1 fp rädisor (125 g)
½ ekbladssallad
1 msk olivolja
2 dl crème fraiche
1 ½ msk svensk senap
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
ca 600 g rödspättafilé
2 krm vitpeppar
3 msk smör

Gör så här

1. Skala och koka 900 g potatis.

2. Sallad (skål): Skala och skär 150 g morötter (1-2 st) i remsor med en skalare. Skala och grovriv 200 g majrova. Ansa och halvera
1 fp rädisor (125 g). Strimla ½ ekbladssallad. Blanda grönsakerna i skålen med 1 msk olivolja, 2 krm salt och 1 krm svart-peppar.

3. Senapssås (kastrull): Vispa samman 2 dl crème fraiche, 1 ½ dl vatten, 1 ½ msk svensk senap, ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar i kastrullen. Låt koka upp och sjuda 5-7 min.

4. Panerad spätta (2 tallrikar + stekpanna): Vispa upp 1 ägg med
2 msk vatten i ena tallriken. Blanda 1 dl vetemjöl och 1 dl ströbröd med ½ tsk salt i den andra. Krydda ca 600 g rödspättafilé med ½ tsk salt och 2 krm vitpeppar. Vänd filéerna först i ägget och sen i ströbrödet.

5. Smält 2 msk smör i pannan, stek fisken i två omgångar ca 2 min/sida på medelhög värme så den får färg. Tillsätt ytterligare 1 msk smör till omgång två.

6. Servera den panerade spättan med potatisen, senapssåsen och
salladen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Den här rätten passar bäst att äta inom 2-3 dagar om det blir mat över

Förbered: Salladen (punkt 2) går bra att göra i förväg och förvara i en täckt bunke i kylen.

Tips! Koka potatisen med skal och låt var och en skala sin potatis vid bordet för att spara tid.

Hemköp chat icon