En grön och smakrik pasta med grönsaker och mandelsås passar perfekt en vardagskväll. Såsen får sin smak av vitlök och mandlar. Smaklig måltid!
30 min
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Koka upp vatten med salt i en kastrull.
3. Skala och skär morötterna i tunna stavar. Skär purjolök (vita delen) i 1 cm breda slantar. Skär zucchini i ½ cm breda halvmånar. Halvera körsbärstomaterna. Skär broccoli i mindre bitar och buketter. Blanda allt på plåten med avrunna kikärtor, olivolja, salt och oregano. Rosta mitt i ugnen 20-25 min.
4. Hacka mandel. Hetta upp olivolja i en kastrull och pressa ner vitlöksklyftorna. Tillsätt mandeln och låt brynas ca 3 min på medelvärme.
5. Koka pennepastan.
6. Strö över majsstärkelse och rör ner havregrädde, mjölk, salt och svartpeppar i kastrullen. Låt puttra 4-5 min på svag värme.
7. Vänd ner mandelsåsen i den avrunna kokta pastan. Servera med grönsakerna och kikärtorna. Smaklig spis!
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Den här rätten går bra att frysa om det blir mat över. I kylen håller den minst 2-3 dagar efter tillagning.
Förbered: Mandelsåsen (punkt 4 & 6) går bra att förbereda och sen bara värma på när det är dags för middag.
4 portioner