En grön och smakrik pasta med grönsaker och mandelsås passar perfekt en vardagskväll. Såsen får sin smak av vitlök och mandlar. Smaklig måltid!
30 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
135,34 kr
150 g
morötter (1-2 st)
0.5 st
purjolök
1 st
zucchini
1 fp
körsbärstomater (250 g)
1 st
broccoli (250 g)
1 fp
kikärtor (380 g)
3 msk
olivolja
1 msk
oregano
1 fp
mandel (100 g)
3 st
vitlöksklyfta
350 g
pennepasta
0.5 msk
majsstärkelse
2.5 dl
havregrädde
1 dl
mjölk
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
150 g
morötter (1-2 st)
0.5 st
purjolök
1 st
zucchini
1 fp
körsbärstomater (250 g)
1 st
broccoli (250 g)
1 fp
kikärtor (380 g)
3 msk
olivolja
1 msk
oregano
1 fp
mandel (100 g)
3 st
vitlöksklyfta
350 g
pennepasta
0.5 msk
majsstärkelse
2.5 dl
havregrädde
1 dl
mjölk
Allergiinformation
gluten, mjölkprotein och laktos
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Koka upp vatten med salt i en kastrull.
3. Skala och skär morötterna i tunna stavar. Skär purjolök (vita delen) i 1 cm breda slantar. Skär zucchini i ½ cm breda halvmånar. Halvera körsbärstomaterna. Skär broccoli i mindre bitar och buketter. Blanda allt på plåten med avrunna kikärtor, olivolja, salt och oregano. Rosta mitt i ugnen 20-25 min.
4. Hacka mandel. Hetta upp olivolja i en kastrull och pressa ner vitlöksklyftorna. Tillsätt mandeln och låt brynas ca 3 min på medelvärme.
5. Koka pennepastan.
6. Strö över majsstärkelse och rör ner havregrädde, mjölk, salt och svartpeppar i kastrullen. Låt puttra 4-5 min på svag värme.
7. Vänd ner mandelsåsen i den avrunna kokta pastan. Servera med grönsakerna och kikärtorna. Smaklig spis!
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Den här rätten går bra att frysa om det blir mat över. I kylen håller den minst 2-3 dagar efter tillagning.
Förbered: Mandelsåsen (punkt 4 & 6) går bra att förbereda och sen bara värma på när det är dags för middag.
Köpklart recept för totalt
135,34 kr
Köpklart recept för
135,34 kr