Hemköp

Pizza toppad med färska tomater och machésallad

En enkel och god pizza som får fräschör från färska tomater och machésallad. Perfekt för middagen i veckan.  

45 min

Pizza toppad med färska tomater och machésallad

Portioner: 4

Ingredienser

1 fp pizzadeg
¾ fp tomatpuré
½ msk oregano
1 fp champinjoner
½ st zucchini
1 st grön paprika
1 msk smör
1 st silverlök
1 fp riven prästost
½ st vitkål
2 msk neutral olja
1,5 msk vitvinsvinäger
½ fp körsbärstomater
½ fp machésallad

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Rulla ut pizzadegen på plåten. Fördela tomatpuré och oregano över pizzadegen.

3. Hetta upp pannan. Skiva champinjoner och fräs dem på hög värme i 3 min. Skär zucchini och paprika i centimeterstora tärningar och stek med champinjonerna. Krydda efter smak med salt och peppar och stek ytterligare 5 min på hög värme.

4. Fördela löken, svampen, zucchinin och paprikan på pizzan. Toppa pizzan med riven prästost och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.

5. Finstrimla vitkålen och blanda den med neutral olja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar.

6. Skiva körsbärstomaterna och toppa den färdiggräddade pizzan med tomatskivorna och machésallad. Servera med vitkålssalladen.

Tips! Om ni har några trötta grönsaker eller små ostslattar som behöver gå åt går de utmärkt att toppa pizzan med innan den gräddas i ugnen.

Hemköp chat icon