Hemköp

Enchiladas med tomatsalsa och avokadokräm

Recept från Barnkassen v.37 (2017)

30 min

Enchiladas med tomatsalsa och avokadokräm

Portioner: 4

Ingredienser

1 zucchini
2 msk olivolja
1 fp vegofärs (250 g)
1 fp krossade tomater (390 g)
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
2 msk tomatpuré
1 tsk chilipulver
1 avokado
2 dl turkisk yoghurt
1 fp tortillabröd (8 st)
1 fp riven ost (150 g)
1 fp körsbärstomater (250 g)
½ gul paprika
50 g rödlök (½-1 st)
½ msk balsamvinäger

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Fyllning (stekpanna): Grovriv 1 zucchini. Hetta upp 1 msk olivolja i pannan och fräs 1 fp vegofärs (250 g) och zucchinin på medelhög värme ca 5 min under omrörning. Tillsätt 1 dl vatten, 1 fp krossade tomater (390 g), 1 msk paprikapulver, 1 msk spiskummin, 2 msk tomatpuré, 1 tsk chilipulver, 1 ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Låt färsen sjuda på svag värme i 5 min.

3. Avokadokräm (stavmixer + mixerbunke + skål): Halvera, kärna ur och gröp ur 1 avokado i bunken. Tillsätt 2 dl turkisk yoghurt, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar. Mixa till en kräm och lägg upp i skålen.

4. Enchiladas (ugnsform 20 x 30 cm): Ta fram 1 fp tortillabröd (8 st). Lägg ut bröden och fördela fyllningen i bröden. Rulla ihop varje tortillabröd och lägg med skarven nedåt i formen. Fördela 1 fp riven ost (150 g) över enchiladan och gratinera i mitten av ugnen i ca 10 min.

5. Salsa (skål): Hacka 1 fp körsbärstomater (250 g), ½ gul paprika och 50 g rödlök (1 st). Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 1 msk olivolja, ½ msk balsamvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

6. Servera enchiladan med tomatsalsan och avokadokrämen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Den här maträtten passar bäst att ätas inom 1-2 dagar efter tillagning om det blir mat över. Enchiladan går bra att frysa.

Förbered: Salsan (punkt 5) går bra att förbereda och förvara i en övertäckt skål i kylen.

Tips! Om ni har några trötta morötter eller andra grönsaker i kylen som behöver gå åt, grovriv dem och tillsätt i fyllningen.

Hemköp chat icon