30 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
148,25 kr
1 st
fänkål
1 st
rött äpple
0.5 st
gurka
0.5 msk
olivolja
0.5 st
citron
4 port
valfri pasta
50 g
gul lök
550 g
falukorv
1 msk
smör
1 fp
tomat
1.5 dl
vispgrädde
0.5 msk
oregano
1 msk
tomatpuré
1 st
fänkål
1 st
rött äpple
0.5 st
gurka
0.5 msk
olivolja
0.5 st
citron
4 port
valfri pasta
50 g
gul lök
550 g
falukorv
1 msk
smör
1 fp
tomat
1.5 dl
vispgrädde
0.5 msk
oregano
1 msk
tomatpuré
1. Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.
2. Ansa och finstrimla 1 fänkål. Skär 1 rött äpple i tunna halvmånar. Hyvla ½ gurka med en osthyvel till tunna skivor. Blanda grönsakerna i skålen och ringla över ½ msk olivolja, saften från ½ citron, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
3. Koka valfri pasta till 4 personer, ca 350 g.
4. Hacka 50 g gul lök (½-1 st). Skär ca 550 g falukorv i 1 cm breda stavar.
5. Smält 1 msk smör i traktörpannan och fräs löken och korven på medelhög värme i 6 min.
6. Tillsätt 1 fp passerade tomater (390 g), 1 ½ dl vispgrädde, ½ msk oregano, 1 msk tomatpuré, ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar i pannan med korv. Puttra ihop på medelvärme i 3 min.
7. Servera korvstroganoffen med pastan och salladen.
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Pastan och stroganoffen går bra att frysa in om det blir mat över. I sin helhet håller maten i 2–3 dagar i kylen och passar bra som matlåda.
Förbered: Falukorven (punkt 4) går bra att skära i förväg och förvara i en täckt bunke i kylen.
Tips! Om du har en mandolin hemma kan du passa på att använda den när du gör salladen. Då sparar du tid och grönsakerna blir lite extra fina.
Köpklart recept för totalt
148,25 kr
Köpklart recept för
148,25 kr