Hemköp

Kycklingbiffar med frästa grönsaker och hackade jordnötter

40 min

Kycklingbiffar med frästa grönsaker och hackade jordnötter

Ingredienser

  • 4 port
    valfritt ris/gryn
  • 200 g
    morötter
  • 0.5 st
    paprika
  • 250 g
    broccoli
  • 1 st
    röd chili
  • 1 påse
    salta jordnötter (ca 60 g)
  • 50 g
    gul lök
  • 500 g
    kycklingfärs
  • 1 st
    ägg
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 4.5 msk
    mango chutney
  • 0.5 tsk
    curry
  • 2 msk
    neutral olja
  • 1 st
    lime

Gör så här

1. Koka valfritt ris/gryn till 4 personer.

2. Skala och skär 200 g morötter (2-3 st) i tunna stavar. Strimla ½ gul paprika. Skär 250 g broccoli i små buketter och bitar. Halvera, kärna ur och hacka 1 röd chili. Lägg grönsakerna på fatet.

3. Grovhacka 1 fp salta jordnötter (60 g) och lägg i skålen.

4. Finhacka 50 g gul lök (½-1 st). Blanda löken med 500 g kycklingfärs, 1 ägg, 1 pressad vitlöksklyfta, 2 msk mango chutney, ½ tsk curry och ¾ tsk salt i bunken. Forma färssmeten till 8 biffar.

5. Hetta upp 1 msk neutral olja i stekpannan och stek biffarna på medelhög värme i 4 min/sida. Lägg biffarna på en tallrik.

6. Blanda 2 ½ msk mango chutney, saften från 1 lime och 2 ½ msk vatten i skålen.

7. Hetta upp ytterligare 1 msk neutral olja i pannan och fräs grönsakerna på hög värme i 3 min.

8. Servera kycklingbiffarna med riset, de frästa grönsakerna och såsen. Toppa med jordnötterna.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Om det blir mat över håller rätten 2–3 dagar i kylen. Den går också bra att frysa. Mango chutney som blir över håller länge i kylen och passar som smaksättning i grytor, biffar m.m. Gott till indisk mat!

Förbered: Såsen (punkt 6) går bra att förbereda och förvara i övertäckt skål i kylen.

Tips! Är någon i familjen allergisk mot jordnötter kan ni byta ut dem mot cashewnötter eller pumpakärnor.

4 portioner

155,73 kr
Hemköp chat icon