Hemköp

Pulled butternut tacos med chipotlesalsa och grönsaker

Recept från Vegetariska kassen v.37

30 min

Pulled butternut tacos med chipotlesalsa och grönsaker

Portioner: 4

Ingredienser

1 butternutpumpa (700 g)
½ dl olivolja
3 vitlöksklyftor
½ dl tomatpuré
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 fp salsa con chipotle (210 g)
1 dl syrad grädde
1 fp svarta bönor (410 g)
½ gurka
300 g körsbärskvisttomater
1 fp majs (160 g)
1 romansallad
3 dl gräddfil
1 fp tortillabröd (8 st)

Gör så här

1. Pulled butternut (traktörpanna): Skala, kärna ur och grovriv 1 butternutpumpa (700 g). Hetta upp ½ dl olivolja i pannan och stek butternutrivet med 3 pressade vitlöksklyftor, ½ dl tomatpuré, 2 tsk spiskummin och 2 tsk paprikapulver på medelhög värme ca 7 min.

2. Tillsätt ½ fp salsa con chipotle (210 g), 1 dl syrad grädde, 1 dl vatten, 1 fp sköljda svarta bönor (410 g) och 1 tsk salt i pannan. Låt puttra på svag värme ca 10 min.

3. Tillbehör (3 små skålar + 1 stor skål): Tärna ½ gurka och 300 g körsbärskvisttomater. Låt 1 fp majs (160 g) rinna av. Lägg grönsakerna i varsin skål. Strimla 1 romansallad och lägg i den stora skålen.

4. Servering: Ta fram 3 dl gräddfil och 1 fp tortillabröd (8 st). Servera pulled butternut i tortillabröden med grönsakerna, gräddfilen och resten av salsa con chipotlen (½ burk).

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Denna rätt går utmärkt att frysa in om det blir mat över.

Förbered: Pumpan (punkt 1) går bra att riva i förväg och förvara i en täckt bunke i kylen.

Tips! Om du har en matberedare med rivfunktion hemma så kan du använda den till att riva pumpan.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon