30 min
1. Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.
2. Skölj ½ fp babyspenat (35 g). Tärna ½ gurka och ½ gul paprika. Skala och skär ½ bit rättika (150 g) i tunna halvmånar. Skala och grovriv 100 g morötter (1-2 st). Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 1 ½ msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
3. Koka gemellipasta till 4 personer (ca 350 g).
4. Hacka 1 bananschalottenlök (ca 100 g). Smält 2 msk smör i pannan och fräs löken och 2 pressade vitlöksklyftor på medelhög värme i 3 min. Strö över 1 msk vetemjöl och rör om. Tillsätt 2 ½ dl vispgrädde, 2 dl mjölk och låt såsen koka upp. Rör ner 1 msk vitvinsvinäger och 2 krm svartpeppar. Bryt ner ca 300 g varmrökt lax och låt allt bli varmt, ca 1 min.
5. Blanda pastan med laxsåsen på ett fat och strö över 50 g riven parmesan.
6. Servera laxpastan med salladen.
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Den här rätten passar bäst att ätas inom 1-2 dagar efter tillagning om det blir mat över.
Förbered: Ställ fram alla torra ingredienser och skafferivaror i förväg, då kommer det gå snabbare att laga maten när det är dags för middag.
Tips! Om era barn inte tycker om blandade maträtter, servera pastan och laxsåsen var för sig.
4 portioner