Hemköp

Krämig laxpasta med riven parmesan och knaprig sallad

30 min

Krämig laxpasta med riven parmesan och knaprig sallad

Ingredienser

  • 35 g
    babyspenat
  • 0.5 st
    gurka
  • 0.5 st
    paprika
  • 150 g
    rättika
  • 100 g
    morötter
  • 1.5 msk
    olivolja
  • 1.5 msk
    vitvinsvinäger
  • 4 port
    gemellipasta
  • 1 st
    bananschalottenlök
  • 2 msk
    smör
  • 2 st
    vitlöksklyfta
  • 1 msk
    vetemjöl
  • 2.5 dl
    vispgrädde
  • 2 dl
    mjölk
  • 300 g
    varmrökt lax
  • 50 g
    parmesan

Gör så här

1. Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.

2. Skölj ½ fp babyspenat (35 g). Tärna ½ gurka och ½ gul paprika. Skala och skär ½ bit rättika (150 g) i tunna halvmånar. Skala och grovriv 100 g morötter (1-2 st). Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 1 ½ msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

3. Koka gemellipasta till 4 personer (ca 350 g).

4. Hacka 1 bananschalottenlök (ca 100 g). Smält 2 msk smör i pannan och fräs löken och 2 pressade vitlöksklyftor på medelhög värme i 3 min. Strö över 1 msk vetemjöl och rör om. Tillsätt 2 ½ dl vispgrädde, 2 dl mjölk och låt såsen koka upp. Rör ner 1 msk vitvinsvinäger och 2 krm svartpeppar. Bryt ner ca 300 g varmrökt lax och låt allt bli varmt, ca 1 min.

5. Blanda pastan med laxsåsen på ett fat och strö över 50 g riven parmesan.

6. Servera laxpastan med salladen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Den här rätten passar bäst att ätas inom 1-2 dagar efter tillagning om det blir mat över.

Förbered: Ställ fram alla torra ingredienser och skafferivaror i förväg, då kommer det gå snabbare att laga maten när det är dags för middag.

Tips! Om era barn inte tycker om blandade maträtter, servera pastan och laxsåsen var för sig.

4 portioner