30 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
332,85 kr
35 g
babyspenat
0.5 st
gurka
0.5 st
paprika
150 g
rättika
100 g
morötter
1.5 msk
olivolja
1.5 msk
vitvinsvinäger
4 port
gemellipasta
1 st
bananschalottenlök
2 msk
smör
2 st
vitlöksklyfta
1 msk
vetemjöl
2.5 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
300 g
varmrökt lax
50 g
parmesan
35 g
babyspenat
0.5 st
gurka
0.5 st
paprika
150 g
rättika
100 g
morötter
1.5 msk
olivolja
1.5 msk
vitvinsvinäger
4 port
gemellipasta
1 st
bananschalottenlök
2 msk
smör
2 st
vitlöksklyfta
1 msk
vetemjöl
2.5 dl
vispgrädde
2 dl
mjölk
300 g
varmrökt lax
50 g
parmesan
1. Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.
2. Skölj ½ fp babyspenat (35 g). Tärna ½ gurka och ½ gul paprika. Skala och skär ½ bit rättika (150 g) i tunna halvmånar. Skala och grovriv 100 g morötter (1-2 st). Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 1 ½ msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.
3. Koka gemellipasta till 4 personer (ca 350 g).
4. Hacka 1 bananschalottenlök (ca 100 g). Smält 2 msk smör i pannan och fräs löken och 2 pressade vitlöksklyftor på medelhög värme i 3 min. Strö över 1 msk vetemjöl och rör om. Tillsätt 2 ½ dl vispgrädde, 2 dl mjölk och låt såsen koka upp. Rör ner 1 msk vitvinsvinäger och 2 krm svartpeppar. Bryt ner ca 300 g varmrökt lax och låt allt bli varmt, ca 1 min.
5. Blanda pastan med laxsåsen på ett fat och strö över 50 g riven parmesan.
6. Servera laxpastan med salladen.
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Den här rätten passar bäst att ätas inom 1-2 dagar efter tillagning om det blir mat över.
Förbered: Ställ fram alla torra ingredienser och skafferivaror i förväg, då kommer det gå snabbare att laga maten när det är dags för middag.
Tips! Om era barn inte tycker om blandade maträtter, servera pastan och laxsåsen var för sig.
Köpklart recept för totalt
332,85 kr
Köpklart recept för
332,85 kr