Salami- och mozzarellafylld kycklingfilé i tomatsås

Gör kycklingen både saftigare och godare med det här receptet på kycklingfilé - fylld med god mozzarella och salami. Det här receptet lagas i ugn vilket betyder att den praktiskt taget lagar sig själv. Enkelt och smidigt!

Tips! För att tillaga kycklingfilén i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 20 min på 210°C.

40 min

Salami- och mozzarellafylld kycklingfilé i tomatsås

Ingredienser

  • 1 fp
    mozzarella
  • 80 g
    salami
  • 600 g
    kycklingfilé
  • 1 st
    gul lök
  • 0.5 st
    röd chili
  • 1 fp
    krossade tomater
  • 2 dl
    crème fraiche
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 0.5 msk
    oregano
  • 4 dl
    bulgur (4 port)
  • 0.5 st
    kruksallad
  • 3 st
    tomater
  • 0.5 st
    gurka
  • 1 msk
    olivolja
  • 0.5 msk
    vitvinsvinäger

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225° (eller airfryern på 210°C).

2. Skär mozzarella i centimeterbreda skivor och strimla salamin. Skär ett djupt snitt i kycklingen så de går att vika upp och fördela mozzarellan och salamin i filéerna. Krydda kycklingen med salt och svartpeppar, lägg sedan i formen.

3. Finhacka löken och chilin. Blanda med krossade tomater, crème fraiche, pressad vitlöksklyfta, oregano, salt och svartpeppar.

4. Häll tomatsåsen över kycklingen i formen och gratinera i mitten av ugnen i ca 25 min (eller på ett jämnt lager i airfryern i ca 20 minuter). Sätt ugnen på grill de sista 5 min i ugnen. Se till att kycklingen är genomstekt.

5. Koka bulgur och börja med salladen. Tärna tomaterna och gurkan. Blanda grönsakerna i en skål och ringla över olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar.

7. Servera kycklingen i tomatsåsen med bulgur och salladen.

Tips! Den här rätten går bra att frysa om det blir mat över. Salladen håller 1-2 dagar i kylen efter tillagning.

4 portioner