Salami- och mozzarellafylld kycklingfilé i tomatsås

Gör kycklingen både saftigare och godare med det här receptet på kycklingfilé - fylld med god mozzarella och salami. Det här receptet lagas i ugn vilket betyder att den praktiskt taget lagar sig själv. Enkelt och smidigt!

Tips! För att tillaga kycklingfilén i airfryer kan du lägga den i airfryern i ca 20 min på 210°C.

40 min

15 ingredienser


Köpklart recept för totalt

218,68 kr

Salami- och mozzarellafylld kycklingfilé i tomatsås
  • 1 fp

    mozzarella

  • 80 g

    salami

  • 600 g

    kycklingfilé

  • 1 st

    gul lök

  • 0.5 st

    röd chili

  • 1 fp

    krossade tomater

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 msk

    oregano

  • 4 dl

    bulgur (4 port)

  • 0.5 st

    kruksallad

  • 3 st

    tomater

  • 0.5 st

    gurka

  • 1 msk

    olivolja

  • 0.5 msk

    vitvinsvinäger

Ingredienser

  • 1 fp

    mozzarella

  • 80 g

    salami

  • 600 g

    kycklingfilé

  • 1 st

    gul lök

  • 0.5 st

    röd chili

  • 1 fp

    krossade tomater

  • 2 dl

    crème fraiche

  • 1 st

    vitlöksklyfta

  • 0.5 msk

    oregano

  • 4 dl

    bulgur (4 port)

  • 0.5 st

    kruksallad

  • 3 st

    tomater

  • 0.5 st

    gurka

  • 1 msk

    olivolja

  • 0.5 msk

    vitvinsvinäger

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225° (eller airfryern på 210°C).

2. Skär mozzarella i centimeterbreda skivor och strimla salamin. Skär ett djupt snitt i kycklingen så de går att vika upp och fördela mozzarellan och salamin i filéerna. Krydda kycklingen med salt och svartpeppar, lägg sedan i formen.

3. Finhacka löken och chilin. Blanda med krossade tomater, crème fraiche, pressad vitlöksklyfta, oregano, salt och svartpeppar.

4. Häll tomatsåsen över kycklingen i formen och gratinera i mitten av ugnen i ca 25 min (eller på ett jämnt lager i airfryern i ca 20 minuter). Sätt ugnen på grill de sista 5 min i ugnen. Se till att kycklingen är genomstekt.

5. Koka bulgur och börja med salladen. Tärna tomaterna och gurkan. Blanda grönsakerna i en skål och ringla över olivolja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar.

7. Servera kycklingen i tomatsåsen med bulgur och salladen.

Tips! Den här rätten går bra att frysa om det blir mat över. Salladen håller 1-2 dagar i kylen efter tillagning.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

218,68 kr

Köpklart recept för

218,68 kr