Hemköp

Ugnsstekt kycklingfilé med svamprisotto och sallad

Laga en underbar risotto till middag. Det bästa med en risotto är att du lagar den efter eget tycke och smak. Ta lite mer buljon, parmesan (eller kanske en skvätt vitt vin) om du vill ha kraftigare smak!

40 min

Ugnsstekt kycklingfilé med svamprisotto och sallad

Ingredienser

  • 1.5 st
    kycklingbuljongtärning
  • 600 g
    kycklingfilé
  • 2 tsk
    timjan
  • 3 msk
    smör
  • 1 fp
    champinjoner
  • 1 st
    silverlök
  • 250 g
    carnaroliris
  • 1 fp
    körsbärstomater
  • 0.5 st
    gurka
  • 1 påse
    machésallad
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    vitvinsvinäger
  • 70 g
    riven parmesan

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Koka upp vatten med kycklingbuljong. Låt sjuda.

3. Gnid in kycklingfilén med timjan, salt och svartpeppar. Smält smör i en panna och bryn kycklingen runt om på hög värme ca 2 min. Lägg kycklingen i en ugnsform.

4. Grovhacka champinjoner och silverlök. Stek svampen och tillsätt smör, löken och carnaroliris. Bryn ytterligare 3 min. Tillsätt buljongvätskan, i tre omgångar och låt koka in i riset allt eftersom på medelvärme. Koka riset ca 18 min, tills det är al dente.

5. Stek kycklingen mitt i ugnen ca 20 min, tills köttsaften är klar.

6. Rör ner parmesan, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar i risotton efter smak.

7. SALLAD: Halvera körsbärstomater. Tärna gurkan och skölj machésalladen. Blanda alla grönsaker med olivolja, vitvinsvinäger och salt i en skål.

8. Skär slutligen kycklingfiléerna i skivor och servera med risotton och salladen.

Tips! Risotton ska vara ganska lös i konsistensen, inte som en tjock gröt utan nästan rinna ut på tallriken. Råkar den stå och bli tjock innan ni serverar den, späd med lite hett vatten.

4 portioner

350,68 kr
Hemköp chat icon