Ungersk gulaschsoppa med sojafärs, cornichons och smetana

Recept från Vegetariska kassen v.41 (2017)

40 min

18 ingredienser


Köpklart recept för totalt

215,89 kr

  • 125 g

    sojafärs

  • 1 st

    bakpotatis

  • 3 st

    morötter

  • 2 st

    grön och gul paprika

  • 0.5 st

    zucchini

  • 2 st

    gul lök

  • 2 msk

    smör

  • 0.5 dl

    tomatpuré

  • 3 st

    vitlöksklyftor

  • 6 tsk

    paprikapulver

  • 0.5 msk

    chilipulver

  • 3 tsk

    hel kummin

  • 1 fp

    passerade tomater

  • 3 st

    lagerblad

  • 1 st

    grönsaksbuljongtärning

  • 0.5 burk

    Cornichons

  • 1 kruka

    persilja

  • 2 dl

    smetana

Ingredienser

  • 125 g

    sojafärs

  • 1 st

    bakpotatis

  • 3 st

    morötter

  • 2 st

    grön och gul paprika

  • 0.5 st

    zucchini

  • 2 st

    gul lök

  • 2 msk

    smör

  • 0.5 dl

    tomatpuré

  • 3 st

    vitlöksklyftor

  • 6 tsk

    paprikapulver

  • 0.5 msk

    chilipulver

  • 3 tsk

    hel kummin

  • 1 fp

    passerade tomater

  • 3 st

    lagerblad

  • 1 st

    grönsaksbuljongtärning

  • 0.5 burk

    Cornichons

  • 1 kruka

    persilja

  • 2 dl

    smetana

Gör så här

1. Sojafärs (kastrull + skål): Förväll 1 fp sojafärs (125 g) enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vätskan i ett durkslag och lägg färsen i skålen.

2. Under tiden - Grönsaker: Skala och skär 1 bakpotatis och 250 g morötter (2-3 st) i 2 cm stora bitar. Skär 1 grön och 1 gul paprika i 2 cm stora bitar. Skär ½ zucchini i 1 cm stora bitar och hacka 150 g gul lök (2-3 st).

3. Gulasch (stor kastrull): Smält 2 msk smör i kastrullen och bryn löken, potatisen och den förvällda sojafärsen i ca 4 min på medelhög värme. Tillsätt under tiden ½ dl tomatpure, 3 pressade vitlöksklyftor, 2 msk paprikapulver, ½ msk chilipulver och ½ msk hel kummin.

4. Tillsätt morötterna, zucchinin, paprikorna, 1 fp passerade tomater (400 g), 6 dl vatten, 3 lagerblad, 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning), 1 tsk salt och ½ tsk svartpeppar i kastrullen. Låt koka upp och puttra under lock ca 15 min, tills potatisen är mjuk.

5. Cornichons (skål): Hacka ½ burk cornichons (175 g) och lägg i skålen. Klipp över 1 fp persilja (20 g).

6. Ta fram 2 dl smetana. Toppa soppan med smetana och cornichons. Smaklig måltid!

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Gulaschen går bra att frysa in om det blir mat över. Cornichons som blir över håller länge i kylen och är god till burgare, i wraps eller hackad i kalla såser.

Förbered: Alla grönsaker utom bakpotatisen (punkt 2) går bra att skära i förväg och förvara i en täckt bunke i kylen.

Tips! Vill man ha mer corichons till maten är det bara att hacka hela burken.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

215,89 kr

Köpklart recept för

215,89 kr