Hemköp

Krispig tofustroganoff med broccoli- och solrossallad

Recept från Vegetariska kassen v.42

40 min

Krispig tofustroganoff med broccoli- och solrossallad

Portioner: 4

Ingredienser

4 port valfritt ris/gryn
100 g gul lök (1-2 st)
2 ½ msk + ½ dl olivolja
2 vitlöksklyftor
½ dl tomatpuré
1 fp krossade tomater (390 g)
2 ½ dl havregrädde
1 msk dijonsenap
½ msk honung
1 ½ dl majsstärkelse
2 fp tofu (540 g)
250 g morötter (2-3 st)
250 g broccoli
70 g rucola
1 fp solroskärnor (100 g)
1 ½ msk vitvinsvinäger

Gör så här

1. Koka valfritt ris/gryn till 4 personer.

2. Tomatsås (kastrull): Hacka 100 g gul lök (1-2 st). Hetta upp 1 msk olivolja i kastrullen och bryn löken, 2 pressade vitlöksklyftor och ½ dl tomatpuré på medelvärme i 4 min. Tillsätt 1 fp krossade tomater (390 g), 2 ½ dl havregrädde, 1 msk dijonsenap, ½ msk honung, ½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Låt puttra på medelvärme ca 15 min.

3. Tofu (bunke + stekpanna): Häll 1 ½ dl majsstärkelse i bunken. Skär 2 fp tofu (540 g) i 2 cm stora tärningar. Vänd tofun i majssärkelsen så det mesta täcks. Hetta upp ½ dl olivolja i pannan och stek tofun på medelhög värme i 8-9 min, tills den är gyllenbrun.

4. Sallad (skål): Skala och skär 250 g morötter (2-3 st) i remsor med en skalare. Skär 250 g broccoli i mindre bitar och buketter. Skölj 70 g rucola. Blanda alla grönsaker och 1 fp solroskärnor (100 g) i skålen. Ringla över 1 ½ msk olivolja, 1 ½ msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar.

5. Servera tofun och tomatsåsen med riset och salladen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Tomatsåsen går bra att frysa in om det blir mat över. Rätten passar även utmärkt i matlådan.

Förbered: Grönsakerna till salladen (punkt 4) går bra att skära kvällen innan och förvara i kylen täckt med plast.

Tips! Denna rätt är helt fri från mejeri och ägg och passar även för dig som är vegan.

Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon