Hemköp

Pasta med fläskytterfilé och champinjoner

Recept från Vardagskassen v.42

30 min

Pasta med fläskytterfilé och champinjoner

Portioner: 4

Ingredienser

ca 650 g fläskytterfilé
3 msk smör
50 g gul lök (½-1 st)
1 fp champinjoner (250 g)
½ zucchini
2 vitlöksklyftor
4 port valfri pasta
2 dl vispgrädde
2 tsk timjan
2 tsk kinesisk soja
1 rött äpple
½ fp körsbärstomater (125 g)

Gör så här

1. Pasta (kastrull): Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.

2. Fläskytterfilé (traktörpanna + fat): Skär ca 650 g fläskytterfilé i 2 cm breda skivor och krydda med ½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Smält 2 msk smör i pannan och bryn köttet på hög värme i 1 min/sida. Lägg köttet på fatet.

3. Hacka 50 g gul lök (½ -1 st). Kvarta 1 fp champinjoner (250 g). Skär ½ zucchini i 2 cm stora tärningar. Torrstek svampen på hög värme i 3 min i pannan. Sänk till medelhög värme och tillsätt 1 msk smör, 2 pressade vitlöksklyftor, löken och zucchinin. Bryn ytterligare 2 min.

4. Koka valfri pasta till 4 personer (ca 350 g).

5. Vispa ner 2 dl vispgrädde, 1 dl vatten, 2 tsk timjan, 2 tsk kinesisk soja och ½ tsk salt i pannan. Lägg ner köttet i såsen och låt puttra på medelvärme i 8-10 min, tills köttet är genomstekt.

6. Tärna 1 rött äpple och halvera ½ fp körsbärstomater (125 g). Vänd ner äpplet och tomaterna i pastasåsen.

7. Servera fläskytterfilén i såsen med pastan.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Om det blir mat över håller rätten 2–3 dagar i kylen. Den går också bra att frysa in.

Förbered: Plocka fram alla torrvaror kvällen före så kommer du snabbare igång med matlagningen.

Hemköp chat icon