Pasta med fläskytterfilé och champinjoner
30 min
12 ingredienser
Köpklart recept för totalt
195,46 kr
650 g
fläskytterfilé
3 msk
smör
1 st
gul lök (ca 50 g)
250 g
champinjoner
0.5 st
zucchini
2 st
vitlöksklyftor
4 portion
valfri pasta (ca 350 g)
2 dl
vispgrädde
2 tsk
timjan
2 tsk
kinesisk soja
1 st
rött äpple
0.5 ask
körsbärstomater (ca 125 g)
Ingredienser
650 g
fläskytterfilé
3 msk
smör
1 st
gul lök (ca 50 g)
250 g
champinjoner
0.5 st
zucchini
2 st
vitlöksklyftor
4 portion
valfri pasta (ca 350 g)
2 dl
vispgrädde
2 tsk
timjan
2 tsk
kinesisk soja
1 st
rött äpple
0.5 ask
körsbärstomater (ca 125 g)
Gör så här
1. Pasta (kastrull): Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.
2. Fläskytterfilé (traktörpanna + fat): Skär ca 650 g fläskytterfilé i 2 cm breda skivor och krydda med ½ tsk salt och ½ tsk svartpeppar. Smält 2 msk smör i pannan och bryn köttet på hög värme i 1 min/sida. Lägg köttet på fatet.
3. Hacka 50 g gul lök (½ -1 st). Kvarta 1 fp champinjoner (250 g). Skär ½ zucchini i 2 cm stora tärningar. Torrstek svampen på hög värme i 3 min i pannan. Sänk till medelhög värme och tillsätt 1 msk smör, 2 pressade vitlöksklyftor, löken och zucchinin. Bryn ytterligare 2 min.
4. Koka valfri pasta till 4 personer (ca 350 g).
5. Vispa ner 2 dl vispgrädde, 1 dl vatten, 2 tsk timjan, 2 tsk kinesisk soja och ½ tsk salt i pannan. Lägg ner köttet i såsen och låt puttra på medelvärme i 8-10 min, tills köttet är genomstekt.
6. Tärna 1 rött äpple och halvera ½ fp körsbärstomater (125 g). Vänd ner äpplet och tomaterna i pastasåsen.
7. Servera fläskytterfilén i såsen med pastan.
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Om det blir mat över håller rätten 2–3 dagar i kylen. Den går också bra att frysa in.
Förbered: Plocka fram alla torrvaror kvällen före så kommer du snabbare igång med matlagningen.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
195,46 kr
Köpklart recept för
195,46 kr