Hemköp

Gräddig svartkålspasta med chili

Recept från Vardagskassen, vecka 43 (2017)

30 min

Gräddig svartkålspasta med chili

Portioner: 4

Ingredienser

1 gul paprika
1 fp kikärtor (290 g)
2 msk smör
½ purjolök
300 g svartkål
1 fp körsbärstomater (250 g)
1 röd chili
4 vitlöksklyftor
ca 350 g spaghetti
2 ½ dl vispgrädde
1 umamibuljongtärning

Gör så här

1. Pasta (kastrull): Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.

2. Topping (traktörpanna + skål): Tärna 1 gul paprika. Skölj 1 fp kikärtor (290 g). Smält 1 msk smör i pannan och bryn paprikan och kikärtorna på medelhög värme ca 5 min. Krydda med 1 krm salt. Lägg över i skålen.

3. Pastasås (traktörpanna + lock): Strimla ½ purjolök (vita delen). Ansa och strimla 300 g svartkål. Halvera 1 fp körsbärstomater (250 g). Hacka 1 röd chili. Skiva 4 vitlöksklyftor. Smält 1 msk smör i pannan och bryn purjon, svartkålen, tomaterna, chilin och vitlöken på medelhög värme ca 5 min.

4. Koka ca 350 g spaghetti till 4 personer.

5. Rör ner 2 ½ dl vispgrädde och smula ner 1 umamibuljongtärning i pannan. Låt puttra ca 4 min på svag värme under lock. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar.

6. Häll av pastavattnet, men spara ½ dl. Blanda ner svartkålssåsen i den nykokta pastan och det sista pastavattnet.

7. Servera pastan med de frästa kikärtorna och paprikan.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Om det blir mat över håller rätten 2–3 dagar i kylen. Denna rätt går också bra att frysa in.

Förbered: Ansa och strimla svartkålen (punkt 3) i förväg och förvara i övertäckt skål i kylen.

Tips! Umamibuljongen är ekologisk utan några tillsatser, byt ut vilken buljong som helst mot denna. Den innehåller mycket goda ingredienser som förhöjer din sås. Spaghettin som blir över håller länge i skafferiet.

Hemköp chat icon