Hemköp
SvgIconSearch

Frasiga fiskpinnar med gräddfilssås och krispiga grönsaker

SvgIconTime30 min
Frasiga fiskpinnar med gräddfilssås och krispiga grönsaker

Ingredienser

  • 900 g
    potatis
  • 250 g
    morötter
  • 0.5 st
    gurka
  • 1 st
    gul paprika
  • 1 dl
    vetemjöl
  • 2 st
    ägg
  • 2 dl
    ströbröd
  • 600 g
    sejfilé
  • 2 msk
    smör
  • 50 g
    rödlök
  • 3 dl
    gräddfil
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • 0.5 tsk
    honung
  • 1 st
    citron
  • 2 krm
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar

Gör så här

1. Koka 900 g potatis.

2. Skala och skär 250 g morötter (2-3 st) i stavar. Skär ½ gurka och 1 gul paprika i stavar. Lägg grönsakerna på tallriken.

3. Häll upp 1 dl vetemjöl i en tallrik. Vispa upp 2 ägg i den andra tallriken och häll 2 dl ströbröd i den tredje tallriken.

4. Skär ca 600 g sejfilé i 5 cm breda bitar och krydda med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Vänd fisken först i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet. Smält 2 msk smör i pannan och stek fisken i två omgångar, ca 4 min/sida.

5. Finhacka 50 g rödlök (½-1 st). Blanda löken med 3 dl gräddfil, 1 tsk dijonsenap, ½ tsk honung, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.

6. Skär 1 citron i klyftor. Servera fiskpinnarna med den kokta potatisen, såsen och grönsakerna.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Denna rätt håller 2-3 dagar i kylen efter tillagning. Den passar även utmärkt som matlåda.

Förbered: Skala och skär grönsakerna (punkt 2) i förväg. Förbered såsen (punkt 5). Förvara övertäckt i kylen fram till servering.

Tips! Har ni hungriga barn hemma, ställ fram grönsakerna innan middagen är klar som snacks.

SvgIconCart4 portioner

289,74 kr
Hemköpskedjan AB, 107 69 Stockholm
Ladda ner vår app på
app store
google play
Hemköp chat icon