Frasiga fiskpinnar med gräddfilssås och krispiga grönsaker
30 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
353,86 kr
900 g
potatis
250 g
morötter
0.5 st
gurka
1 st
gul paprika
1 dl
vetemjöl
2 st
ägg
2 dl
ströbröd
600 g
sejfilé
2 msk
smör
50 g
rödlök
3 dl
gräddfil
1 tsk
dijonsenap
0.5 tsk
honung
1 st
citron
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
Ingredienser
900 g
potatis
250 g
morötter
0.5 st
gurka
1 st
gul paprika
1 dl
vetemjöl
2 st
ägg
2 dl
ströbröd
600 g
sejfilé
2 msk
smör
50 g
rödlök
3 dl
gräddfil
1 tsk
dijonsenap
0.5 tsk
honung
1 st
citron
2 krm
salt
1 krm
svartpeppar
Gör så här
1. Koka 900 g potatis.
2. Skala och skär 250 g morötter (2-3 st) i stavar. Skär ½ gurka och 1 gul paprika i stavar. Lägg grönsakerna på tallriken.
3. Häll upp 1 dl vetemjöl i en tallrik. Vispa upp 2 ägg i den andra tallriken och häll 2 dl ströbröd i den tredje tallriken.
4. Skär ca 600 g sejfilé i 5 cm breda bitar och krydda med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Vänd fisken först i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet. Smält 2 msk smör i pannan och stek fisken i två omgångar, ca 4 min/sida.
5. Finhacka 50 g rödlök (½-1 st). Blanda löken med 3 dl gräddfil, 1 tsk dijonsenap, ½ tsk honung, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
6. Skär 1 citron i klyftor. Servera fiskpinnarna med den kokta potatisen, såsen och grönsakerna.
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Denna rätt håller 2-3 dagar i kylen efter tillagning. Den passar även utmärkt som matlåda.
Förbered: Skala och skär grönsakerna (punkt 2) i förväg. Förbered såsen (punkt 5). Förvara övertäckt i kylen fram till servering.
Tips! Har ni hungriga barn hemma, ställ fram grönsakerna innan middagen är klar som snacks.
Inköpslista
Vi föreslår dessa varor
Varor du kan ha hemma
Köpklart recept för totalt
353,86 kr
Köpklart recept för
353,86 kr