Hemköp

Frasiga fiskpinnar med gräddfilssås och krispiga grönsaker

30 min

Frasiga fiskpinnar med gräddfilssås och krispiga grönsaker

Ingredienser

  • 900 g
    potatis
  • 250 g
    morötter
  • 0.5 st
    gurka
  • 1 st
    gul paprika
  • 1 dl
    vetemjöl
  • 2 st
    ägg
  • 2 dl
    ströbröd
  • 600 g
    sejfilé
  • 2 msk
    smör
  • 50 g
    rödlök
  • 3 dl
    gräddfil
  • 1 tsk
    dijonsenap
  • 0.5 tsk
    honung
  • 1 st
    citron
  • 2 krm
    salt
  • 1 krm
    svartpeppar

Gör så här

1. Koka 900 g potatis.

2. Skala och skär 250 g morötter (2-3 st) i stavar. Skär ½ gurka och 1 gul paprika i stavar. Lägg grönsakerna på tallriken.

3. Häll upp 1 dl vetemjöl i en tallrik. Vispa upp 2 ägg i den andra tallriken och häll 2 dl ströbröd i den tredje tallriken.

4. Skär ca 600 g sejfilé i 5 cm breda bitar och krydda med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Vänd fisken först i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet. Smält 2 msk smör i pannan och stek fisken i två omgångar, ca 4 min/sida.

5. Finhacka 50 g rödlök (½-1 st). Blanda löken med 3 dl gräddfil, 1 tsk dijonsenap, ½ tsk honung, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.

6. Skär 1 citron i klyftor. Servera fiskpinnarna med den kokta potatisen, såsen och grönsakerna.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Denna rätt håller 2-3 dagar i kylen efter tillagning. Den passar även utmärkt som matlåda.

Förbered: Skala och skär grönsakerna (punkt 2) i förväg. Förbered såsen (punkt 5). Förvara övertäckt i kylen fram till servering.

Tips! Har ni hungriga barn hemma, ställ fram grönsakerna innan middagen är klar som snacks.

4 portioner

Hemköp chat icon