30 min
1. Koka 900 g potatis.
2. Skala och skär 250 g morötter (2-3 st) i stavar. Skär ½ gurka och 1 gul paprika i stavar. Lägg grönsakerna på tallriken.
3. Häll upp 1 dl vetemjöl i en tallrik. Vispa upp 2 ägg i den andra tallriken och häll 2 dl ströbröd i den tredje tallriken.
4. Skär ca 600 g sejfilé i 5 cm breda bitar och krydda med ½ tsk salt och 1 krm svartpeppar. Vänd fisken först i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet. Smält 2 msk smör i pannan och stek fisken i två omgångar, ca 4 min/sida.
5. Finhacka 50 g rödlök (½-1 st). Blanda löken med 3 dl gräddfil, 1 tsk dijonsenap, ½ tsk honung, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar i skålen.
6. Skär 1 citron i klyftor. Servera fiskpinnarna med den kokta potatisen, såsen och grönsakerna.
TIPS & PLANERING:
Frys in/Ta tillvara: Denna rätt håller 2-3 dagar i kylen efter tillagning. Den passar även utmärkt som matlåda.
Förbered: Skala och skär grönsakerna (punkt 2) i förväg. Förbered såsen (punkt 5). Förvara övertäckt i kylen fram till servering.
Tips! Har ni hungriga barn hemma, ställ fram grönsakerna innan middagen är klar som snacks.
4 portioner