Hemköp

Panerad torsk med coleslaw och rostad potatis

Recept från Vardagskassen v.45 (2017)

45 min

Panerad torsk med coleslaw och rostad potatis

Portioner: 4

Ingredienser

700 g potatis
300 g morötter (3-4 st)
100 g palsternacka
1 ½ msk olivolja
2 dl crème fraiche
½ msk dijonsenap
1 bit vitkål (400 g)
½ gurka
½ bit rättika (150 g)
ca 600 g torskfilé
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
1 ägg
3 msk smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Potatis (ugnsplåt med bakplåtspapper): Skölj och skär 700 g potatis i 2 cm breda klyftor. Skala 300 g morötter (3-4 st) och 100 g palsternacka och skär i 1 cm breda stavar. Blanda potatisen och rotfrukterna med 1 ½ msk olivolja och ¾ tsk salt på plåten. Rosta i mitten av ugnen i 25-30 min.

3. Coleslaw (bunke): Blanda 2 dl crème fraiche, ½ msk dijonsenap, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar i bunken. Finstrimla 1 bit vitkål (400 g). Skär ½ gurka i tunna slantar. Skala och grovriv ½ bit rättika (150 g). Blanda grönsakerna i bunken med dressing.

4. Torsk (2 djupa tallrikar + stekpanna + fat): Skär ca 600 g torskfilé i 5 cm breda bitar. Krydda fisken med 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Häll upp 1 dl vetemjöl och 1 dl ströbröd i den ena tallriken och vispa upp 1 ägg med 1 msk vatten i den andra.

5. Smält 2 msk smör i pannan. Vänd torsken först i ägget och sedan i ströbrödet. Stek torskbitarna allt eftersom på medelhög värme i 2-3 min/sida. Lägg torsken på fatet. Tillsätt ytterligare 1 msk smör vid varje stekomgång.

6. Servera torsken med coleslawn, potatisen och grönsakerna.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Blir det mat över efter middagen håller den 2-3 dagar i kylen.

Förbered: Coleslawn (punkt 3) går bra att göra i förväg. Förvara i övertäckt bunke i kylen.

Tips! Om ni tror att all fisk inte kommer att gå åt, frys in en bit rå och spara till en fisksoppa eller fiskgryta vid ett senare tillfälle.

Hemköp chat icon