Den perfekta soppan för ruskiga höstdagar. Den här soppan lagar du på sötpotais, lök och kokosgrädde. Toppa allt med krispigt baconsmul och färsk gurka. Servera gärna med en god fruktsallad på nekarin, apelsin och päron.
40 min
FRUKTSALLAD
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Skala och skär sötpotatis i 3 cm stora tärningar och hacka löken. Hetta upp olivolja i en kastrull och tillsätt löken och vitlöksklyftan. Fräs på medelvärme i 2 min under omrörning. Tillsätt sötpotatisen och fräs ytterligare 2 min.
3. Tillsätt 1 liter vatten, buljongtärning och salt. Koka under lock på medelvärme i ca 20 min.
4. Lägg brödet på ett ugnsgaller och grädda i mitten av ugnen enligt anvisningarna på paketet.
5. Strimla sedan bacon. Hetta upp stekpannan och stek baconet på medelhög värme i ca 7 min. Låt baconet rinna av på ett hushållspapper.
6. Fintärna gurkan och lägg i en skål.
7. Mixa soppan med en stavmixer direkt i kastrullen. Rör ner kokosgrädde och limesaft. Låt soppan bli varm.
8. Toppa soppan med baconet och gurkan. Servera med bröden och färskost.
9. FRUKTSALLAD: Skär nektarin, päron, apelsin och banan i mindre bitar och lägg i skålen. Servera fruktsalladen med en klick yoghurt till efterrätt.
Tips! Vill du hellre äta efterrätten en annan dag går det givetvis också bra. Den är god nog att ätas för sig!
4 portioner