Auberginebolognese med parmesan & rucola

Laga en god vegetarisk bolognese på färsk aubergine, primavera pastasås, tomatpuré och vin. Den här rätten är både god och enkelt att laga. En perfekt vardagsmiddag!

40 min

13 ingredienser


Köpklart recept för totalt

127,52 kr

Auberginebolognese med parmesan & rucola
  • 2 st

    aubergine

  • 0.5 dl

    olivolja

  • 150 g

    gul lök (2-3 st)

  • 2 msk

    smör

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 1 tsk

    socker

  • 1 flaska

    rött matlagningsvin

  • 1 burk

    pastasås primavera

  • 1 msk

    timjan

  • 4 port

    spaghetti

  • 1 fp

    kokta röda linser

  • 1 påse

    rucola

  • 70 g

    riven parmesan

Ingredienser

  • 2 st

    aubergine

  • 0.5 dl

    olivolja

  • 150 g

    gul lök (2-3 st)

  • 2 msk

    smör

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 1 tsk

    socker

  • 1 flaska

    rött matlagningsvin

  • 1 burk

    pastasås primavera

  • 1 msk

    timjan

  • 4 port

    spaghetti

  • 1 fp

    kokta röda linser

  • 1 påse

    rucola

  • 70 g

    riven parmesan

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250°.

2. Koka upp vatten med salt i kastrullen.

3. Skär auberginer i 1 cm breda strimlor. Lägg auberginen på en plåt och blanda med olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen i 15 min.

4. Hacka löken och smält smör i en panna. Bryn löken, tomatpuré och socker i ca 4 min på medelhög värme. Tillsätt vin och låt koka in tills drygt hälften återstår.

5. Tillsätt pastasås, timjan, salt och svartpeppar i pannan. Tillsätt den rostade auberginen och låt puttra under lock ca 10 min.

6. Koka spaghetti enligt anvisningarna på paketet.

7. Rör ner kokta röda linser i bolognesen och låt allt bli varmt, ca 1 min. Servera bolognesen med pastan, toppa med rucola och riven parmesan.

Tips! Den här rätten går bra att frysa in om det blir mat över. Rucolan håller ett par dagar i kylen.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

127,52 kr

Köpklart recept för

127,52 kr