Hemköp

Auberginebolognese med parmesan & rucola

Laga en god vegetarisk bolognese på färsk aubergine, primavera pastasås, tomatpuré och vin. Den här rätten är både god och enkelt att laga. En perfekt vardagsmiddag!

40 min

Auberginebolognese med parmesan & rucola

Ingredienser

  • 2 st
    aubergine
  • 0.5 dl
    olivolja
  • 150 g
    gul lök (2-3 st)
  • 2 msk
    smör
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 1 tsk
    socker
  • 1 flaska
    rött matlagningsvin
  • 1 burk
    pastasås primavera
  • 1 msk
    timjan
  • 4 port
    spaghetti
  • 1 fp
    kokta röda linser
  • 1 påse
    rucola
  • 70 g
    riven parmesan

Gör så här

1. Sätt ugnen på 250°.

2. Koka upp vatten med salt i kastrullen.

3. Skär auberginer i 1 cm breda strimlor. Lägg auberginen på en plåt och blanda med olivolja och salt. Rosta i mitten av ugnen i 15 min.

4. Hacka löken och smält smör i en panna. Bryn löken, tomatpuré och socker i ca 4 min på medelhög värme. Tillsätt vin och låt koka in tills drygt hälften återstår.

5. Tillsätt pastasås, timjan, salt och svartpeppar i pannan. Tillsätt den rostade auberginen och låt puttra under lock ca 10 min.

6. Koka spaghetti enligt anvisningarna på paketet.

7. Rör ner kokta röda linser i bolognesen och låt allt bli varmt, ca 1 min. Servera bolognesen med pastan, toppa med rucola och riven parmesan.

Tips! Den här rätten går bra att frysa in om det blir mat över. Rucolan håller ett par dagar i kylen.

4 portioner