Saftiga och goda biffar med smak av dijonsenap passar som handen i handsken ihop med det egengjorda potatismoset och den lena såsen. Rätten får sin final touch med den picklade gurkan.
45 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
189,43 kr
900 g
potatis
0.5 dl
vitvinsvinäger
1.5 msk
socker
0.5 st
gurka
1 dl
vispgrädde
2 msk
ströbröd
500 g
blandfärs
0.5 msk
dijonsenap
3 msk
smör
1 tsk
kinesisk soja
300 g
morötter (3-4 st)
1 fp
rädisa
1 msk
olivolja
1 ask
smörgåskrasse (20 g)
1.5 dl
mjölk
1.5 krm
vitpeppar
900 g
potatis
0.5 dl
vitvinsvinäger
1.5 msk
socker
0.5 st
gurka
1 dl
vispgrädde
2 msk
ströbröd
500 g
blandfärs
0.5 msk
dijonsenap
3 msk
smör
1 tsk
kinesisk soja
300 g
morötter (3-4 st)
1 fp
rädisa
1 msk
olivolja
1 ask
smörgåskrasse (20 g)
1.5 dl
mjölk
1.5 krm
vitpeppar
1. Skala och skär potatisen i 3 cm stora bitar. Koka potatisen mjuk i ca 15 min.
2. Blanda vatten, vitvinsvinäger och socker i skålen. Hyvla gurkan i tunna skivor och lägg ner i lagen.
3. Blanda vispgrädde med ströbröd i en bunke. Blanda ner blandfärs, dijonsenap, salt och svartpeppar. Forma smeten till 8 biffar.
4. Smält smör i en stekpanna och bryn biffarna runt om i 2 min på hög värme, tills biffarna fått stekyta. Sänk till medelvärme och vispa ner vatten, vispgrädde och kinesisk soja i pannan. Sätt på locket och låt puttra i 10 min, tills biffarna är klara.
5. Skala och grovriv morötter. Halvera rädisor. Blanda morötterna och rädisorna med olivolja och vitvinsvinäger. Klipp över smörgåskrasse.
6. Häll av vattnet från potatisen och tillsätt mjölk, smör, salt och vitpeppar. Blanda till ett mos med en potatisstöt/slev eller elvisp.
7. Servera biffarna med potatismoset, gurkan och morotssalladen.
Tips! Om ni vill ha ett lösare mos, kan ni spara lite av potatisens kokvatten och blanda ner tillsammans med mjölken och smöret.
Köpklart recept för totalt
189,43 kr
Köpklart recept för
189,43 kr