Hemköp

Biffar med potatismos och picklad gurka

Saftiga och goda biffar med smak av dijonsenap passar som handen i handsken ihop med det egengjorda potatismoset och den lena såsen. Rätten får sin final touch med den picklade gurkan.

45 min

Biffar med potatismos och picklad gurka

Ingredienser

  • 900 g
    potatis
  • 0.5 dl
    vitvinsvinäger
  • 1.5 msk
    socker
  • 0.5 st
    gurka
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 2 msk
    ströbröd
  • 500 g
    blandfärs
  • 0.5 msk
    dijonsenap
  • 3 msk
    smör
  • 1 tsk
    kinesisk soja
  • 300 g
    morötter (3-4 st)
  • 1 fp
    rädisa
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 ask
    smörgåskrasse (20 g)
  • 1.5 dl
    mjölk
  • 1.5 krm
    vitpeppar

Gör så här

1. Skala och skär potatisen i 3 cm stora bitar. Koka potatisen mjuk i ca 15 min.

2. Blanda vatten, vitvinsvinäger och socker i skålen. Hyvla gurkan i tunna skivor och lägg ner i lagen.

3. Blanda vispgrädde med ströbröd i en bunke. Blanda ner blandfärs, dijonsenap, salt och svartpeppar. Forma smeten till 8 biffar.

4. Smält smör i en stekpanna och bryn biffarna runt om i 2 min på hög värme, tills biffarna fått stekyta. Sänk till medelvärme och vispa ner vatten, vispgrädde och kinesisk soja i pannan. Sätt på locket och låt puttra i 10 min, tills biffarna är klara.

5. Skala och grovriv morötter. Halvera rädisor. Blanda morötterna och rädisorna med olivolja och vitvinsvinäger. Klipp över smörgåskrasse.

6. Häll av vattnet från potatisen och tillsätt mjölk, smör, salt och vitpeppar. Blanda till ett mos med en potatisstöt/slev eller elvisp.

7. Servera biffarna med potatismoset, gurkan och morotssalladen.

Tips! Om ni vill ha ett lösare mos, kan ni spara lite av potatisens kokvatten och blanda ner tillsammans med mjölken och smöret.

4 portioner

151,39 kr
Hemköp chat icon