Hemköp

Knaprig halloumi med paprikasås & citrondressad spetskålssallad

Recept från Vegetariska kassen v.46 (2017)

30 min

Knaprig halloumi med paprikasås & citrondressad spetskålssallad

Portioner: 4

Ingredienser

4 port valfritt ris/gryn
2 röda paprikor
100 g gul lök (1-2 st)
3 ½ msk olivolja
½ msk buljongpulver
2 msk tomatpuré
2 tsk oregano
2 dl crème fraiche
1 bit spetskål (400 g)
1 fp persilja (20 g)
1 silverlök
½ fp pumpakärnor (50 g)
1 citron
2 fp halloumi (400 g)

Gör så här

1. Koka valfritt ris/gryn till 4 personer.

2. Paprikasås (kastrull + mixerstav): Skär 2 röda paprikor i 1 cm stora tärningar. Hacka 100 g gul lök (1-2 st). Hetta upp ½ msk olivolja i kastrullen, bryn löken och paprikan på medelvärme ca 5 min. Tillsätt ½ msk buljongpulver (½ tärning), 2 msk tomatpuré, 2 tsk oregano, 2 dl crème fraiche och 1 dl vatten. Låt småputttra ca 6 min. Krydda med ¾ krm salt och 2 krm svartpeppar. Mixa såsen halvgrovt med mixerstaven.

3. Sallad (skål): Strimla 1 bit spetskål (400 g). Hacka 1 fp persilja (20 g). Skär 1 silverlök i tunna strimlor. Blanda grönsakerna med ½ fp pumpakärnor (50 g), saften från ½-1 citron, 2 msk olivolja, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

4. Halloumi (stekpanna): Skär 2 fp halloumi (400 g) i 2 cm stora tärningar. Hetta upp 1 msk olivolja i pannan och stek halloumin runt om på medelhög värme i 2-3 min, tills de är gyllenbruna.

5. Servera halloumin med paprikasåsen, riset/grynen och salladen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Om det blir mat över håller rätten

2-3 dagar i kylen. Paprikasåsen och halloumin går bra att frysa.

Förbered: Paprikasåsen (punkt 2) går bra att förbereda och förvara övertäckt i kyl. Värm på vid servering.

Tips! Om ni har en mandolin hemma kan ni använda den när ni ska strimla spetskålen. Då går det snabbt och det är lätt att få tunna strimlor.

Hemköp chat icon