Hemköp

Halloumistroganoff med ris och grönsallad

35 min

Halloumistroganoff med ris och grönsallad

Ingredienser

  • 4 port
    valfritt ris
  • 0.5 st
    kålrabbi
  • 1 st
    gul paprika
  • 1 st
    kruksallat
  • 1 msk
    olivolja
  • 0.5 msk
    vitvinsvinäger
  • 1 st
    aubergine
  • 1 st
    gul lök
  • 1 fp
    halloumi (200 g)
  • 1 msk
    neutral olja
  • 1 msk
    smör
  • 2 msk
    tomatpuré
  • 1 burk
    pastasås primavera
  • 1 fp
    kokta röda linser
  • 1 dl
    vispgrädde
  • 0.5 dl
    crème fraiche
  • 1 st
    grönsaksbuljongsträning
  • 1 msk
    balsamvinäger
  • 1 tsk
    oregano

Gör så här

1. Koka valfritt ris till 4 personer.

2. Skala och tärna ½ kålrabbi. Strimla 1 gul paprika. Grovhacka 1 kruksallad. Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

3. Skär 1 aubergine i 5 mm stora tärningar. Hacka 50 g gul lök (½-1 st). Skär 1 fp halloumi (200 g) i 1 cm stora bitar. Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan och stek auberginen på medelhög värme i 5 min. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Tillsätt löken, 1 msk smör, 2 msk tomatpuré och fräs i ytterligare 3 min.

4. Tillsätt 1 fp pastasås primavera (400 ml), 1 fp avrunna kokta röda linser (290 g), 1 dl vispgrädde, ½ dl crème fraiche, 1 st tärning grönsaksbuljong, 1 msk balsamvinäger, 1 tsk oregano och halloumitärningarna. Koka upp och låt allt bli varmt.

5. Servera halloumistroganoffen med riset och salladen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Den här rätten håller 2-3 dagar i kylen efter tillagning.

Förbered: Kålrabbin och paprikan till salladen (punkt 2) går bra att skära upp i förväg, men vänta med kruksalladen tills det är dags att äta.

Tips! Plocka fram alla torrvaror på köksbänken kvällen innan så kommer du snabbt igång med matlagningen när det väl är dags.

4 portioner

170,76 kr
Hemköp chat icon