Halloumistroganoff med ris och grönsallad

35 min

19 ingredienser


Köpklart recept för totalt

197,02 kr

Halloumistroganoff med ris och grönsallad
  • 4 port

    valfritt ris

  • 0.5 st

    kålrabbi

  • 1 st

    gul paprika

  • 1 st

    kruksallat

  • 1 msk

    olivolja

  • 0.5 msk

    vitvinsvinäger

  • 1 st

    aubergine

  • 1 st

    gul lök

  • 1 fp

    halloumi (200 g)

  • 1 msk

    neutral olja

  • 1 msk

    smör

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 1 burk

    pastasås primavera

  • 1 fp

    kokta röda linser

  • 1 dl

    vispgrädde

  • 0.5 dl

    crème fraiche

  • 1 st

    grönsaksbuljongsträning

  • 1 msk

    balsamvinäger

  • 1 tsk

    oregano

Ingredienser

  • 4 port

    valfritt ris

  • 0.5 st

    kålrabbi

  • 1 st

    gul paprika

  • 1 st

    kruksallat

  • 1 msk

    olivolja

  • 0.5 msk

    vitvinsvinäger

  • 1 st

    aubergine

  • 1 st

    gul lök

  • 1 fp

    halloumi (200 g)

  • 1 msk

    neutral olja

  • 1 msk

    smör

  • 2 msk

    tomatpuré

  • 1 burk

    pastasås primavera

  • 1 fp

    kokta röda linser

  • 1 dl

    vispgrädde

  • 0.5 dl

    crème fraiche

  • 1 st

    grönsaksbuljongsträning

  • 1 msk

    balsamvinäger

  • 1 tsk

    oregano

Gör så här

1. Koka valfritt ris till 4 personer.

2. Skala och tärna ½ kålrabbi. Strimla 1 gul paprika. Grovhacka 1 kruksallad. Blanda grönsakerna i skålen och ringla över 1 msk olivolja, ½ msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

3. Skär 1 aubergine i 5 mm stora tärningar. Hacka 50 g gul lök (½-1 st). Skär 1 fp halloumi (200 g) i 1 cm stora bitar. Hetta upp 1 msk neutral olja i pannan och stek auberginen på medelhög värme i 5 min. Krydda med ½ tsk salt och 2 krm svartpeppar. Tillsätt löken, 1 msk smör, 2 msk tomatpuré och fräs i ytterligare 3 min.

4. Tillsätt 1 fp pastasås primavera (400 ml), 1 fp avrunna kokta röda linser (290 g), 1 dl vispgrädde, ½ dl crème fraiche, 1 st tärning grönsaksbuljong, 1 msk balsamvinäger, 1 tsk oregano och halloumitärningarna. Koka upp och låt allt bli varmt.

5. Servera halloumistroganoffen med riset och salladen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Den här rätten håller 2-3 dagar i kylen efter tillagning.

Förbered: Kålrabbin och paprikan till salladen (punkt 2) går bra att skära upp i förväg, men vänta med kruksalladen tills det är dags att äta.

Tips! Plocka fram alla torrvaror på köksbänken kvällen innan så kommer du snabbt igång med matlagningen när det väl är dags.



Inköpslista


Vi föreslår dessa varor

Varor du kan ha hemma


Köpklart recept för totalt

197,02 kr

Köpklart recept för

197,02 kr