Hemköp

Svamp- och vitkålsfyllda canneloni med apelsinsallad

Recept från Vegetariska kassen v.47 (2017)

45 min

Svamp- och vitkålsfyllda canneloni med apelsinsallad

Portioner: 4

Ingredienser

50 g gul lök (½-1 st)
½ bit vitkål (200 g)
1 fp portabello (280 g)
3 msk + 1 tsk smör
2 tsk timjan
250 g keso
2 msk vetemjöl
3 dl gräddmjölk
1 dl mjölk
1 fp lasagneplattor (200 g)
1 fp riven Grana Padano (100 g)
250 g morötter (2-3 st)
1 grön paprika
1 apelsin
70 g rucola
1 fp kikärtor (290 g)
1 ½ msk olivolja
1 msk vitvinsvinäger
½ fp rostade/saltade solroskärnor (100 g)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Fyllning (stekpanna): Hacka 50 g gul lök (½-1 st) och ½ bit vitkål (200 g). Skär 1 fp portabello (280 g) i ca 1 cm stora bitar. Smält 1 msk smör i pannan och stek löken, kålen och svampen på medelhög värme ca 5 min. Krydda med 2 tsk timjan, 1 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Rör ner 250 g keso och ställ åt sidan.

3. Mjölksås (kastrull): Smält 2 msk smör i kastrullen och rör ner 2 msk vetemjöl. Vispa ner 3 dl gräddmjölk och 1 dl mjölk, låt koka upp ca 1 min, tills såsen tjocknar. Krydda med 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

4. Canneloni (ugnsform 20 x 30 cm): Smörj formen med 1 tsk smör. Lägg upp 1 fp lasagneplattor (200 g) på en skärbräda och fördela fyllningen på plattorna. Rulla ihop och lägg med skarven ned i formen. Häll över mjölksåsen och strö över 1 fp riven Grana padano (100 g). Gratinera i mitten av ugnen ca 20 min.

5. Sallad (skål): Skala och grovriv 250 g morötter (2-3 st). Tärna 1 grön paprika. Skala och tärna 1 apelsin. Blanda morötterna, paprikan och apelsinen med 70 g rucola och 1 fp sköljda kikärtor (290 g). Ringla över 1 ½ msk olivolja, 1 msk vitvinsvinäger och 1 krm salt. Toppa med ½ fp rostade/saltade solroskärnor (100 g).

6. Servera cannelonin med salladen.

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Om det blir mat över håller rätten 2–3 dagar i kylen. Cannelonin går bra att frysa.

Förbered: Fyllningen (punkt 2) går bra att förbereda och förvara i övertäckt bunke i kylen.

Tips! Har ni muskot hemma blir det väldigt gott att tillsätta 1 krm av det i mjölksåsen.

Hemköp chat icon