Vegetarisk thailändsk sallad på linser, rostad butternut och grönkål. Smaksatt med sambal oelek, soja och lime och serveras med ris. Smaklig måltid!
35 min
1. Sätt ugnen på 220°. Skala, gröp ur och skär butternutpumpan i cm stora bitar. Blanda med olja, salt och sambal oelek på en plåt. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt cashewnötterna rosta med de sista 10 min.
2. Koka upp valfritt ris till 4 personer med kokosgrädde, vatten och salt. Låt puttra på låg värme under lock enligt anvisningarna på förpackningen.
3. Blanda olja, vatten, kinesisk soja och limesaft i en skål.
4. Skär paprikan i cm stora tärningar. Strimla salladslöken. Skölj de gröna linserna och lägg allt i en salladsskål.
5. Ansa och strimla grönkålen. Hetta upp olja i en panna och stek på hög värme i ca 4 min, tills den mjuknat och fått lite färg.
6. Klyfta limen. Vänd ner grönkålen och riset i skålen med grönsaker och blanda runt. Fördela pumpan och cashewnötterna överst. Servera med sojasåsen och limeklyftorna.
Tips! Pumpakärnorna kan sparas och rostas i ugnen med lite salt så blir de ett gott snacks till helgen.
4 portioner