Hemköp

Thaisallad med rostad butternut och cashewnötter

Vegetarisk thailändsk sallad på linser, rostad butternut och grönkål. Smaksatt med sambal oelek, soja och lime och serveras med ris. Smaklig måltid! 

35 min

Thaisallad med rostad butternut och cashewnötter

Ingredienser

  • 1 st
    butternutpumpa (700g)
  • 4.5 msk
    neutral olja
  • 1 tsk
    sambal
  • 1 fp
    cashewnötter (100g)
  • 4 port
    valfritt ris
  • 1 fp
    kokosgrädde (250 ml)
  • 3 msk
    soja
  • 2 st
    lime
  • 1 st
    paprika
  • 0.5 fp
    salladslök (ca 60 g)
  • 1 fp
    gröna linser (380g)
  • 1 påse
    grönkål (250 g)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 220°.  Skala, gröp ur och skär butternutpumpan i  cm stora bitar. Blanda med olja, salt och sambal oelek på en plåt. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt cashewnötterna rosta med de sista 10 min.

2. Koka upp valfritt ris till 4 personer med kokosgrädde, vatten och salt. Låt puttra på låg värme under lock enligt anvisningarna på förpackningen.

3. Blanda olja, vatten, kinesisk soja och limesaft i en skål.

4. Skär paprikan i cm stora tärningar. Strimla salladslöken. Skölj de gröna linserna och lägg allt i en salladsskål.

5. Ansa och strimla grönkålen. Hetta upp olja i en panna och stek på hög värme i ca 4 min, tills den mjuknat och fått lite färg.

6. Klyfta limen. Vänd ner grönkålen och riset i skålen med grönsaker och blanda runt. Fördela pumpan och cashewnötterna överst. Servera med sojasåsen och limeklyftorna.

Tips! Pumpakärnorna kan sparas och rostas i ugnen med lite salt så blir de ett gott snacks till helgen.

4 portioner

223,47 kr
Hemköp chat icon