Hemköp

Torsk i krämig pepparrotssås med dill och knapriga grönsaker

Torsk med potatis med en härligt gräddig pepparrotssås och krispiga grönsaker. En rätt som passar till både vardag och fest. 

40 min

Torsk i krämig pepparrotssås med dill och knapriga grönsaker

Ingredienser

  • 1 kg
    potatis
  • 600 g
    torskfilé
  • 2 krm
    vitpeppar
  • 1 st
    pepparrot
  • 2 dl
    vispgrädde
  • 1 dl
    mjölk
  • 1 st
    citron
  • 0.5 st
    buljongpulver eller buljongtärning
  • 250 g
    broccoli
  • 0.5 st
    zucchini
  • 200 g
    majrova
  • 1.5 msk
    olivolja
  • 1 msk
    vitvinsvinäger
  • 1 knippe
    dill (20 g)

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Skala och koka 1 kg potatis.

3. Lägg torskfilé i formen och gnid in med salt och vitpeppar. Skala och riv pepparrot. Vispa samman vispgrädde, mjölk, saft från citron, buljongpulver (alt. 1/3 smulad tärning) och hälften av den rivna pepparroten. Häll såsen över fisken och baka mitt i ugnen i ca 20 min.

4. Skär broccoli i små bitar och buketter. Skär zucchini i remsor med en skalare/osthyvel. Skala och grovriv majrova. Blanda grönsakerna med olivolja, vitvinsvinäger och salt i en skål.

5. Klipp dill över fisken och strö över resten av den rivna pepparroten. Klyfta citronen.

6. Servera pepparrotsfisken med potatisen, grönsakerna och citronen.

Tips! Om ni har bråttom att få middagen på bordet, koka potatisen med skal på så får var och en skala potatisen själv vid bordet.

4 portioner