Torsk med potatis med en härligt gräddig pepparrotssås och krispiga grönsaker. En rätt som passar till både vardag och fest.
40 min
14 ingredienser
Köpklart recept för totalt
387,84 kr
1 kg
potatis
600 g
torskfilé
2 krm
vitpeppar
1 st
pepparrot
2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
1 st
citron
0.5 st
buljongpulver eller buljongtärning
250 g
broccoli
0.5 st
zucchini
200 g
majrova
1.5 msk
olivolja
1 msk
vitvinsvinäger
1 knippe
dill (20 g)
1 kg
potatis
600 g
torskfilé
2 krm
vitpeppar
1 st
pepparrot
2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
1 st
citron
0.5 st
buljongpulver eller buljongtärning
250 g
broccoli
0.5 st
zucchini
200 g
majrova
1.5 msk
olivolja
1 msk
vitvinsvinäger
1 knippe
dill (20 g)
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Skala och koka 1 kg potatis.
3. Lägg torskfilé i formen och gnid in med salt och vitpeppar. Skala och riv pepparrot. Vispa samman vispgrädde, mjölk, saft från citron, buljongpulver (alt. 1/3 smulad tärning) och hälften av den rivna pepparroten. Häll såsen över fisken och baka mitt i ugnen i ca 20 min.
4. Skär broccoli i små bitar och buketter. Skär zucchini i remsor med en skalare/osthyvel. Skala och grovriv majrova. Blanda grönsakerna med olivolja, vitvinsvinäger och salt i en skål.
5. Klipp dill över fisken och strö över resten av den rivna pepparroten. Klyfta citronen.
6. Servera pepparrotsfisken med potatisen, grönsakerna och citronen.
Tips! Om ni har bråttom att få middagen på bordet, koka potatisen med skal på så får var och en skala potatisen själv vid bordet.
Köpklart recept för totalt
387,84 kr
Köpklart recept för
387,84 kr