Hemköp

Majs- och kikärtsplättar med fetaostsallad och vitlökssås

Goda plättar gjorda med kikärtor, ägg, vetemjöl. Serveras med en god turkisk yoghurt och färska grönsaker.

35 min

Majs- och kikärtsplättar med fetaostsallad och vitlökssås

Ingredienser

  • 1 burk
    majs
  • 1 fp
    kikärtor
  • 50 g
    rödlök
  • 1 st
    röd chili
  • 2 st
    ägg
  • 2 dl
    mjölk
  • 2 dl
    vetemjöl
  • 4 port
    valfritt gryn
  • 2 dl
    turkisk yoghurt
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 2 msk
    neutral olja
  • 0.5 st
    gurka
  • 1 st
    kruksallad
  • 200 g
    tomater
  • 1 st
    avokado
  • 1 fp
    fetaost

Gör så här

1. Häll av vätskan från majsen och kikärtorna. Finhacka rödlöken. Kärna ur och hacka chilin. Rör ihop ägg, mjölk, vetemjöl och salt i bunken till en jämn smet.

2. Blanda ner kikärtorna och chilin i äggsmeten och mixa slätt. Vänd sedan ner majsen och löken.

3. Koka valfritt gryn till 4 personer.

4. Blanda turkisk yoghurt med pressad vitlöksklyfta, salt och svartpeppar i skålen.

5. Hetta upp olja i pannan, klicka ut 4 plättar i pannan (ca 1 dl/ plätt) och stek på medelhög värme i ca 3 min/sida. Lägg på ett fat, tillsätt ytterligare olja och stek 4 plättar till.

6. Tärna gurkan. Grovhacka kruksalladen och klyfta tomaterna. Halvera, kärna ur och gröp ur avokadon, skär köttet i tärningar. Blanda alla grönsakerna och avokadon i skålen, smula över fetaost.

7. Servera plättarna med grynen, salladen och vitlökssåsen.

Tips! Använd gärna ett decilitermått när du mäter upp smeten till plättarna i pannan. Då kommer smeten fördelas jämt på totalt 8 plättar.

4 portioner

237,50 kr
Hemköp chat icon