Goda plättar gjorda med kikärtor, ägg, vetemjöl. Serveras med en god turkisk yoghurt och färska grönsaker.
35 min
1. Häll av vätskan från majsen och kikärtorna. Finhacka rödlöken. Kärna ur och hacka chilin. Rör ihop ägg, mjölk, vetemjöl och salt i bunken till en jämn smet.
2. Blanda ner kikärtorna och chilin i äggsmeten och mixa slätt. Vänd sedan ner majsen och löken.
3. Koka valfritt gryn till 4 personer.
4. Blanda turkisk yoghurt med pressad vitlöksklyfta, salt och svartpeppar i skålen.
5. Hetta upp olja i pannan, klicka ut 4 plättar i pannan (ca 1 dl/ plätt) och stek på medelhög värme i ca 3 min/sida. Lägg på ett fat, tillsätt ytterligare olja och stek 4 plättar till.
6. Tärna gurkan. Grovhacka kruksalladen och klyfta tomaterna. Halvera, kärna ur och gröp ur avokadon, skär köttet i tärningar. Blanda alla grönsakerna och avokadon i skålen, smula över fetaost.
7. Servera plättarna med grynen, salladen och vitlökssåsen.
Tips! Använd gärna ett decilitermått när du mäter upp smeten till plättarna i pannan. Då kommer smeten fördelas jämt på totalt 8 plättar.
4 portioner