Goda plättar gjorda med kikärtor, ägg, vetemjöl. Serveras med en god turkisk yoghurt och färska grönsaker.
35 min
16 ingredienser
Köpklart recept för totalt
211,70 kr
1 burk
majs
1 fp
kikärtor
50 g
rödlök
1 st
röd chili
2 st
ägg
2 dl
mjölk
2 dl
vetemjöl
4 port
valfritt gryn
2 dl
turkisk yoghurt
1 st
vitlöksklyfta
2 msk
neutral olja
0.5 st
gurka
1 st
kruksallad
200 g
tomater
1 st
avokado
1 fp
fetaost
1 burk
majs
1 fp
kikärtor
50 g
rödlök
1 st
röd chili
2 st
ägg
2 dl
mjölk
2 dl
vetemjöl
4 port
valfritt gryn
2 dl
turkisk yoghurt
1 st
vitlöksklyfta
2 msk
neutral olja
0.5 st
gurka
1 st
kruksallad
200 g
tomater
1 st
avokado
1 fp
fetaost
1. Häll av vätskan från majsen och kikärtorna. Finhacka rödlöken. Kärna ur och hacka chilin. Rör ihop ägg, mjölk, vetemjöl och salt i bunken till en jämn smet.
2. Blanda ner kikärtorna och chilin i äggsmeten och mixa slätt. Vänd sedan ner majsen och löken.
3. Koka valfritt gryn till 4 personer.
4. Blanda turkisk yoghurt med pressad vitlöksklyfta, salt och svartpeppar i skålen.
5. Hetta upp olja i pannan, klicka ut 4 plättar i pannan (ca 1 dl/ plätt) och stek på medelhög värme i ca 3 min/sida. Lägg på ett fat, tillsätt ytterligare olja och stek 4 plättar till.
6. Tärna gurkan. Grovhacka kruksalladen och klyfta tomaterna. Halvera, kärna ur och gröp ur avokadon, skär köttet i tärningar. Blanda alla grönsakerna och avokadon i skålen, smula över fetaost.
7. Servera plättarna med grynen, salladen och vitlökssåsen.
Tips! Använd gärna ett decilitermått när du mäter upp smeten till plättarna i pannan. Då kommer smeten fördelas jämt på totalt 8 plättar.
Köpklart recept för totalt
211,70 kr
Köpklart recept för
211,70 kr