Hemköp

Stuvade makaroner med stekt falukorv och knapriga grönsaker

En god vardagsklassiker!

35 min

Stuvade makaroner med stekt falukorv och knapriga grönsaker

Ingredienser

  • 150 g
    morötter
  • 1 st
    kålrabbi
  • 1 st
    gul paprika
  • 350 g
    idealmakaroner
  • 550 g
    falukorv
  • 1 msk
    smör
  • 1 msk
    vetemjöl
  • 1.5 dl
    vispgrädde
  • 1.5 dl
    mjölk
  • 1 krm
    vitpeppar

Gör så här

1. Koka upp 3 liter vatten med 1 msk salt i kastrullen.

2. Skala och skär 150 g morötter (ca 2-3 st) och 1 kålrabbi i stavar. Strimla 1 gul paprika. Lägg grönsakerna på fatet.

3. Koka ca 350 g idealmakaroner till 4 personer.

4. Skär ca 550 g falukorv i 1 cm breda skivor. Smält 1 msk smör i pannan och stek korvskivorna på medelhög värme i 2-3 min/sida.

5. Häll av vattnet från makaronerna och rör ner 1 msk vetemjöl, 1 ½ dl vispgrädde, 1 ½ dl mjölk, ½ tsk salt och 1 krm vitpeppar i kastrullen. Koka under omrörning i ca 3 min.

6. Servera de stuvade makaronerna med falukorven och plockgrönsakerna!

TIPS & PLANERING:

Frys in/Ta tillvara: Korven går bra att frysa om det blir mat över. Hela rätten håller 2-3 dagar i kylen efter tillagning.

Förbered: Grönsakerna (punkt 2) går bra att skära upp och lägga på fatet i förväg. Förvara övertäckt i kylen.

Tips! Servera några av grönsaksstavarna till barnen innan maten om det är svårt att vänta tills middagen är klar!

4 portioner

86,12 kr
Hemköp chat icon