Hemköp

Tortellini med mandelsmör, broccoli och spenat

Den här ljuvliga vegetariska rätten är perfekt till vardag. I det här receptet så lagar vi tortellini som toppas med brynt smör med smak av mandel som ackompanjeras med härliga grönsaker och en rejäl klick ricotta.

40 min

Tortellini med mandelsmör, broccoli och spenat

Ingredienser

  • 50 g
    smör (+ 1 msk till stekning)
  • 120 g
    hackad mandel
  • 1 st
    citron (skalet från + hälften av saften)
  • 1 tsk
    honung
  • 100 g
    gul lök
  • 300 g
    rotselleri
  • 500 g
    broccoli
  • 0.5 st
    gul paprika
  • 2 st
    vitlöksklyftor
  • 125 g
    bladspenat
  • 500 g
    tortellini
  • 250 g
    ricotta

Gör så här

1. Koka upp vatten med salt i en kastrull till pastan.

2. Ta fram en mindre kastrull och smält och låt puttra tills smöret blir lite brunt i botten. Tillsätt hackad mandel, skalet och saften från citronen och honung. Blanda och låt stå på svag värme så det håller sig varmt.

3. Hacka löken. Skala och skär rotselleri i bitar och skär broccolin i mindre bitar och buketter. Tärna den gula paprikan.

4. Smält smör i en panna och bryn de pressade vitlöksklyftorna, löken och rotsellerin på medelvärme i ca 7 min. Tillsätt broccolin, paprikan och bladspenaten. Låt steka ytterligare ca 4 min. Krydda med salt och svartpeppar.

5. Koka tortellinin enligt anvisningarna på förpackningen.

6. Ta fram ricotta och blanda ner grönsakerna i pastan. Toppa pastan med mandelsmöret och ricottan vid servering.

Tips! Grönsakerna går bra att skala och skära i förväg. Förvara övertäckta i kylen.

4 portioner

255,50 kr
Hemköp chat icon