Lägg musslorna på grillen! Ljuvliga smaker av hav och vitlök möter fänkål och persilja i denna nya variant av en älskad favorit. Serveras med grillat bröd och en aioli med béarnaise-vibbar.
30 min
DRAGON-AIOLI
1. Borsta och rensa musslorna. Ta av skägget. Skölj musslorna noggrant under rinnande kallt vatten. Släng alla skadade musslor. Knacka öppna musslor försiktigt mot diskbänken. Släng alla som inte sluter sig.
2. Smält smöret i stor gjutjärnspanna på grillen. Fräs lök, vitlök, fänkål och timjan mjukt i ca 5 min.
3. Häll i vinäger, öl och grädde. Låt koka upp och koka i 1 minut.
4. Smaka av med fiskfond och svartpeppar.
5. Lägg i musslorna, lägg på lock och koka i 5 minuter tills musslorna öppnat sig. Skaka kastrullen då och då.
6. Pensla brödet med olivolja och grilla hastigt på hög värme.
7. Släng alla musslor som inte öppnat sig. Rör i den hackade persiljan och servera genast med grillat bröd och dragon-aioli.
1. DRAGON-AIOLI: Knäck ägget i en stavmixerkanna, tillsätt dijonsenap, salt, vinäger och vitlök.
2. Häll på oljan och mixa ihop till en fluffig majonnäs. Tillsätt dragonen och mixa slätt.
4 portioner