Mustik minestrone i burk

En italiensk klassiker som vi gör på svenskt vis med makaroner.

25 min

Mustik minestrone i burk

Ingredienser

  • 4 st
    glasburk
  • 1 st
    termos (om du vill göra matsäck)
  • 2 dl
    frysta bondbönor (eller gröna ärtor)
  • 1 st
    zucchini
  • 2 st
    morötter
  • 1 burk
    pastasås
  • 1 nypa
    torkade örter efter smak (t.ex. oregano, basilika eller persilja)
  • 2 dl
    snabbmakaroner (okokta)
  • 150 g
    valfritt protein (t.ex. tofu, korv, grillar kyckling)
  • 1 st
    purjolök
  • 2 st
    grönsaksbuljongtärningar
  • 1 l
    vatten
  • 1 dl
    riven parmesan (eller liknande ost)

Gör så här

1. Tina och ta bort den vita hinnan från bondbönorna.

2. Hyvla morötterna och zucchinin i tunna skivor på längden med en potatisskalare.

3. Koka upp vatten och blanda i buljongtärningarna. Häll över buljongen i termos om du vill ta med som matsäck.

4. Blanda i örterna i tomatsåsen och fördela den jämt.
i botten på burkarna. Lägg därefter i de okokta makaronerna eller risonin, fortsätt med protein, bondbönor, morötter och zucchini. Avsluta med purjolök. Se till att det finns cirka 3 centimeters utrymme överst i burkarna.

5. Innan servering, häll på den varma buljongen i burkarna och rör om med en sked. Salta om det behövs. Låt stå i 7–10 minuter tills makaronerna blivit mjuka. Toppa med riven parmesan och servera med frasigt bröd.

4 portioner