En italiensk klassiker som vi gör på svenskt vis med makaroner.
25 min
13 ingredienser
Köpklart recept för totalt
160,88 kr
4 st
glasburk
1 st
termos (om du vill göra matsäck)
2 dl
frysta bondbönor (eller gröna ärtor)
1 st
zucchini
2 st
morötter
1 burk
pastasås
1 nypa
torkade örter efter smak (t.ex. oregano, basilika eller persilja)
2 dl
snabbmakaroner (okokta)
150 g
valfritt protein (t.ex. tofu, korv, grillar kyckling)
1 st
purjolök
2 st
grönsaksbuljongtärningar
1 l
vatten
1 dl
riven parmesan (eller liknande ost)
Allergiinformation
gluten
4 st
glasburk
1 st
termos (om du vill göra matsäck)
2 dl
frysta bondbönor (eller gröna ärtor)
1 st
zucchini
2 st
morötter
1 burk
pastasås
1 nypa
torkade örter efter smak (t.ex. oregano, basilika eller persilja)
2 dl
snabbmakaroner (okokta)
150 g
valfritt protein (t.ex. tofu, korv, grillar kyckling)
1 st
purjolök
2 st
grönsaksbuljongtärningar
1 l
vatten
1 dl
riven parmesan (eller liknande ost)
Allergiinformation
gluten
1. Tina och ta bort den vita hinnan från bondbönorna.
2. Hyvla morötterna och zucchinin i tunna skivor på längden med en potatisskalare.
3. Koka upp vatten och blanda i buljongtärningarna. Häll över buljongen i termos om du vill ta med som matsäck.
4. Blanda i örterna i tomatsåsen och fördela den jämt.
i botten på burkarna. Lägg därefter i de okokta makaronerna eller risonin, fortsätt med protein, bondbönor, morötter och zucchini. Avsluta med purjolök. Se till att det finns cirka 3 centimeters utrymme överst i burkarna.
5. Innan servering, häll på den varma buljongen i burkarna och rör om med en sked. Salta om det behövs. Låt stå i 7–10 minuter tills makaronerna blivit mjuka. Toppa med riven parmesan och servera med frasigt bröd.
Köpklart recept för totalt
160,88 kr
Köpklart recept för
160,88 kr