Hemköp

Mustig svamplasagne med lagrad ost

4 PORTIONER, CA 1 TIMME

60 min

Mustig svamplasagne med lagrad ost

Portioner: 4

Ingredienser

400 g lasagneplattor
2-3 dl riven
lagrad ost
2 morötter
1 stjälkselleri
1 stor gul lök
4 vitlöksklyftor
500 g blandad
svamp
1 dl rödvin
1 burk krossade
tomater (400 g)
2-3 dl grönsaksbuljong
salt och peppar

BÉCHAMELSÅS
50 g smör
dl vetemjöl
5 dl mjölk, 3 %
1 krm riven
muskot
salt och vitpeppar

Gör så här

1. Hacka morot, selleri, lök och vitlök. Rensa och strimla svampen.

2. Hetta upp en stor stekpanna med olja och fräs alla grönsaker och svamp tills grönsakerna blivit mjuka. Slå på vinet och låt koka upp.

3. Tillsätt krossade tomater och buljong och låt koka upp. Krydda med salt och peppar och låt koka samman. Rör om då och då.

4. Sätt ugnen på 200 grader.

5. BÉCHAMELSÅS: Smält smöret i en kastrull och rör ner vetemjölet.

6. Tillsätt mjölken lite i taget och koka upp under omrörning. Låt sjuda på mycket svag värme i 35 minuter eller tills såsen börjar tjockna. Rör om då och då. Smaka av med muskot, salt och vitpeppar.

7. Varva béchamel, svampragu och lasagneplattor i en smord ugnsform. Avsluta med ett lager svampragu och béchamel. Toppa med riven ost och grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter. Servera med en grönsallad och mer riven ost på toppen.

Hemköp chat icon