Naanbröd grundrecept

Ca 8 st, ca 10 min + ca 1,5 tim jästid

1 1⁄2 dl mjölk
2 tsk torrjäst
2 tsk socker
1 tsk salt
1 1⁄2 dl yoghurt
1 ägg
2 msk matolja
7 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 tsk bakpulver

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Ingredienser

1 1⁄2 dl mjölk
2 tsk torrjäst
2 tsk socker
1 tsk salt
1 1⁄2 dl yoghurt
1 ägg
2 msk matolja
7 1⁄2 dl vetemjöl
1⁄2 tsk bakpulver

Allergiinformation

gluten, mjölkprotein, laktos och ägg

Gör så här

1. Värm mjölken fingervarm och tillsätt torrjäst, socker och salt.

2. Vispa ihop yoghurt, ägg och olja och blanda med mjölken. Häll i matberedare och använd degkrok.

3. Blanda mjöl och bakpulver och vänd
ner i omgångar, bearbeta tills degen blivit glansig och smidig. Låt jäsa ca 1 timme
till dubbel storlek under bakduk.

4. Sätt ugnen på 250° övervärme.

5. Dela degen i 8 delar och kavla ut till ovala bröd. Jäs under bakduk ca 20 minuter.

6. Grädda ca 2–3 minuter. Servera direkt.